Mağdurlarla ilgili hukuk yolları açıktır

Mağdurlarla ilgili hukuk yolları açıktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne yazık ki 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var.” sözlerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, bu konuyla ilgili hukuk yollarının açık olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “15 Temmuz sonrası yeni Türkiye” konulu programa katılmak üzere Mardin’e geldi. 

Malkoç, ilk olarak Mardin Valiliğini ziyaret etti. Valilik ziyaretinde şeref defterini imzalayan Malkoç, ardından Mardin Valisi Mustafa Yaman ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Malkoç’a, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da eşlik etti. 

Valilik ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç, Kadim Akademi Derneği’nin özel bir otelde düzenlediği “15 Temmuz sonrası yeni Türkiye” konulu programa katıldı.

“Mardin, Türkiye’nin müstesna illerinden bir tanesidir”

Program öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Mardin hakkında memnuniyetini dile getirerek, “Kadim Akademi’nin programına katılmak için Mardin’deyiz. Mardin, Türkiye’nin müstesna illerinden bir tanesidir. Fevkalade tarihi, turistik yerleri ve kültürel bir birikimi var. Anadolu’nun motor gücü sayılacak illerimizden birisidir. Mardin’de böyle değerli çalışmalar yapan hocalarımıza da ayrıca tebrik ediyorum. Hem Türkiye’nin genel ve milli sorunlarını dile getiriyorlar, çözüm önerilerini burada tartışıyorlar hem de Mardin ve bölgenin yerel sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapıyorlar. Bu, aslında özlediğimiz ve hasret duyduğumuz çalışmalardır. Türkiye’de 200’den fazla üniversite var. Biz, üniversitelerimizle, sanayimizle, üretimimizle, çiftçimiz ve esnafımızla dünya ile yarışırsak inşallah hem refah toplumu oluruz hem de kendi içimizde kardeşliğimizi pekiştirirsek, dayanışmamızı artırırsak, demokrasiyi daha sağlam zemine oturtup hukuk devletini daha güçlü kılarsak bin yıldan beri yaşadığımız bu coğrafyada kıyamete kadar da yaşayacağız inşallah.” diye konuştu.

“Musul’da, Suriye’de ve bu topraklarda terör olayları çok yaşandı”

Türkiye halkının terör olaylarının her dönemde üstesinden geldiğini söyleyen Malkoç, “Türkiye’de önemli olaylar var. Ülkenin çevresinde, tarihi sayılabilecek olaylar var. Burada bizi en çok sevindiren şey, Türkiye’nin güçlü olması ve Türkiye’de dünya lideri olan bir cumhurbaşkanımızın olmasıdır. Hem sorunları çok iyi biliyor hem çözümleri çok iyi biliyor hem de dünya siyasetinin dengelerini iyi bilip gerektiğinde de dünyadaki diğer ülkelere bu bölgenin sorunlarının nasıl çözülebileceğini yüksek sesle haykırıyor. Türkiye’nin zengin insan kaynağının yanı sıra bu birikimine ilaveten cumhurbaşkanımızın da böyle bir lider olması bizim için bir avantajdır. Bu coğrafyada, Musul’da, Suriye’de ve bu topraklarda görülen terör vb. olaylar geçmişte çok görülüp yaşandı. Gerek Selçuklu döneminde gerek Osmanlı döneminde gerekse Cumhuriyet döneminde. Biz millet ve devlet olarak hepsinin üstesinden bugüne kadar gelmeyi başardık, bundan sonra da başaracağız inşallah.” dedi.

“Hukukun yolları açıktır, bu yolları mutlaka kullanmalarını tavsiye ediyorum”

Malkoç, İLKHA muhabirinin, 28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler konusunda geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne yazık ki 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var. Bunlar oldu. Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık.” sözlerini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Bunlarla ilgili olarak hukukun yolları açıktır. Yerel mahkemelerin verdiği kararlar hukuka aykırıysa orada düzeltilir. Eğer Yargıtay kararı onamışsa bunun yargıda düzeltme yolları vardır. Mutlaka bu yolları kullanmaları gerekir. Bir hukukçu olarak bunu tavsiye ediyorum. Biz güçlü bir milletiz, güçlü bir devletimiz var ve çok şükür hukuk sistemimizi işletiyoruz. Anayasada değişmesi gereken veya anayasa değişmesi gerekiyorsa onu da milletin oyuyla yapacağız. Kim gayr-ı meşru yollardan devleti ele geçirmeye kalkarsa, bu millet onların yakasına yapışır, polisimiz ve savcımız yakasına yapışır, sanık sandalyesine oturtulur ve yargıda gereken cezayı bu millet adına verir. Silaha ve teröre bulaşmadan, illegal yollara sapmadan herkes düşüncesini, görüşünü ve fikrini alabildiğine açık bir şekilde bu memlekette bundan sonrada söylemeye devam edecektir.”

Milli İrade Konuşmaları

Kadim Akademi’nin düzenlediği ‘Milli İrade Konuşmaları’ programı hakkında bilgi veren Kadim Akademi Başkanı İbrahim Özcoşar ise, “Kadim Akademi, ‘Milli İrade Konuşmaları’ adı altında yeni bir konuşma ve söyleşi serisi başlattı. İlk toplantısını da bu konuda herkesin üzerinde uzmanlığı konusunda ittifak ettiği bir isimle, Şeref Malkoç Hocamızla başlıyoruz. ‘Milli İrade Konuşmaları’ 2 yıl müddetince 3 ayda bir benzeri söyleşilerle devam edecektir.” diye belirtti.

Program basına kapalı olarak devam etti.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.