Mahalleliler sorunlarını HÜDA PAR heyetine anlattı

Mahalleliler sorunlarını HÜDA PAR heyetine anlattı

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Batman’ın en eski ve büyük mahallelerinden biri olan 19 Mayıs Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.

"Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında beraberindeki heyetle Batman’ın en eski ve büyük mahallelerinden biri olan 19 Mayıs Mahallesini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, mahalle halkının sorunlarını dinledi.

İlk olarak 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığını ziyaret eden Durmaz, ardından mahalle sakinleriyle bir araya gelerek projeleri hakkında bilgiler aktardı.

HÜDA PAR heyetine sıkıntılarını anlatan mahalle sakinleri; uyuşturucu başta olmak üzere bazı sokakların asfaltsız olması, imam hatip lisesinin olmaması, parkta umumi tuvalet eksikliği, temizlik sorunu gibi önemli sorunlarının olduğunu ifade ettiler. Mahalleliler HÜDA PAR heyetinden sorunlarının giderilmesi talebinde bulundular.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, ziyaret ettikleri her mahallede çok sayıda sorunla karşılaştıklarını söyledi.

“Sorunların tümünü paylaşacağız”

Tespit ettikleri sorunları daha sonra rapor halinde kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Durmaz, “Bilindiği üzere 'Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip' projesi başlatmıştık. Bu projemizle ilgili çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün de 19 Mayıs Mahallesiyle ilgili çalışmalarımızı yaptık. Mahalle muhtarlığını ve mahalledeki bazı yaşlıları ziyaret ettik. Onlardan mahalledeki sorunların neler olduğunu dinledik. Aynı şekilde mahalleliyle de bir araya geldik ve mahallede var olan sorunların neler olduğunu kendilerinden dinledik. Mahallede bazı belli başlı sorunlar var. Biz bu sorunların tümünü bir rapor halinde kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

“Değerlerine bağlı bir neslin yetişmesi için bu sorun halledilmelidir”

Mahallede var olan sorunların önemli bir kaçını paylaşan Durmaz, “Mahallenin sorunlarından bir tanesi uyuşturucu sorunudur. Bu konuda vatandaşlarımızın şikâyetleri söz konusudur. Özellikle metruk yerlerde uyuşturucu kullanıldığına dair şikâyetler aldık. Bu konuda biz daha önce de uyuşturucuya karşı bir mücadele başlatmıştık. Uyuşturucuyla mücadelenin başlatılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu sorunun çözümü için yetkililer üzerlerine düşeni yapması gerekiyor. Dindar, değerlerine bağlı bir neslin yetişmesi adına özellikle bu sorunun halledilmesi gerekir.” diye konuştu.

“İlgili kurumlar üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeli”

Konuşmasının devamında Durmaz, şunları söyledi: “Bir diğer sorun ise mahalle içindeki bazı sokakların asfaltlanmamış olmasıdır. Bu konuda da vatandaşlar muzdaripler. Belediyenin mahalledeki çukurları kapatması gerekir. İlgili kurumlar üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi lazım. Sokakların tamir edilmesi, kaldırımların yapılması, sokakların asfaltlanması mahallelinin hayatlarını daha rahat idame ettirmesine vesile olacaktır. Bir diğer sorunsa mahallede imam hatip lisesinin olmamasıdır. İmam hatip ortaokulu var ama lisesi yok. Mahalleliler burada imam hatip lisesi yapılabilecek bir alanın olduğunu ifade ediyorlar. Daha önce de konu hakkında mahalleli imza kampanyası başlatmış. Buna rağmen herhangi bir girişim olmamıştır. Burada imam hatip lisesi eksikliği var. Bu ihtiyacın karşılanması için yetkililerin girişimde bulunması gerekir.”

“Halkımızın sesi, sözcüsü olmaya devam edeceğiz”

Halkın hayatlarını daha rahat sürdürebilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Durmaz, “Mahallede bulunan parkta bazı eksiklikler var. Vatandaşlar parkta ihtiyaçlarını karşılayacak bir umumi tuvaletin olmadığını ifade ediyorlar. Aynı zamanda parkta küçük bir mescidin yapılmasının gerekliliğini belirtiyorlar. Burada mescit yapılması, temizlikte daha hassas davranılması konusunda yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Mahallede yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 19 Mayıs Mahallesinde birçok sorunun var olduğunu ortaya koyduk. Tüm sorunları tespit ettik, bunları gündeme getireceğiz. Halkımızın hayatlarını daha rahat sürdürebilmesi adına bizler de parti olarak üzerimize düşeni yapacağız. Halkımıza karşılıksız hizmet etmeyi kendimize şiar edinmiş bir yapıyız. O yüzden inşallah bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızın sesi, sözcüsü olmaya yapacağımız çalışmalarla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.