Mahallemizin eskiyen altyapı sorunlarının giderilmesini istiyoruz

Mahallemizin eskiyen altyapı sorunlarının giderilmesini istiyoruz

Adıyaman merkeze bağlı Yeşilyurt Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleri, bundan 30 yıl önce yapılan alt yapının mahallenin ihtiyacını karşılamadığından yenilenmesi gerektiğini belirttiler.

Mahallenin birçok ihtiyacının olduğunu dile getiren Mahalle Muhtarı Celalettin Can, 20 bin nüfusa sahip mahallede sağlık ocağının olmayışından yakındı.

Mahallede çok ciddi altyapı sorunları yaşadıklarını belirten Muhtar Can, "20 bin nüfusu, 10 bin seçmeni bulunan mahallemizde çok ciddi altyapı sorunları vardır. Mahallemize döşenen borular, eskiden kalma borulardır. Bundan dolayı özellikle kış günlerinde suyun yer altına gitmesi noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Bu boruların değiştirilerek daha geniş borular takılması gerekiyor. Kış günü biriken sulardan dolayı vatandaşlar yolda rahat yürüyemiyor. Bu durumu belediyeye bildirdik, gelip yerinde incelediler, kendilerinin de haberi var." dedi.

"Mahallemde sağlık ocağı yoktur"

Yoğun bir nüfusa sahip mahallede sağlık tesisinin olmadığını belirleten Can, "20 bin nüfusu bulunan mahallemde sağlık ocağı yoktur. Sağlık ocağının yeri için belediyeye yazdım. Binanın temini için de İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe gönderdim. İnşallah bu dilekçemiz kabul görür ve sağlık ocağımız yapılır. Yollarımızda kasislerin yapılması, kavşaklara ışıkların takılması ve trafik akışının daha rahat sağlanabilmesi için Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Özellikle Kavi yolu üzerinde bulunan eski Diş Hastanesine giden kavşakta ışıkların bulunmayışı kazalara neden oluyor. Bu hususun da bir an önce düzeltilerek bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Kaldırımlarımız yok denecek kadar azdır"

Parklarda yaşanan sıkıntıların yapılan takibatlar neticesinde azaldığını ifade eden Can, "Özellikle geceleri mahalle sakinlerini rahatsız eden durumlar ortaya çıkıyordu parkların çevresinde. Bu durumla ilgili emniyete müracaatta bulunduk. Şu anda o sıkıntımız çok fazla kalmadı. Mahallemizde bulunan bazı yolların asfalt sıkıntıları var. Kaldırımlarımız yok denecek kadar azdır. Belediyeden bu sıkıntıların giderilmesi için de talepte bulunuyoruz. Mahallemizde okuma salonları yapılırsa gençlerimiz rahat edecektir. Gençlerimizin faydasına olacak her türlü çalışmanın yanındayız, destekliyoruz. Sokaklarımıza kent güvenlik kameralarının takılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Yolcu bekleme duraklarımız yoktur"

Yolcu bekleme duraklarının olmadığını dile getiren Can, "Otobüs ve şehir içi minibüslerin geçtiği alanlarda yolcu bekleme duraklarımız yoktur. Bu durakların olmayışı vatandaşlar için sıkıntı oluşturuyor. Yolcu bekleme duraklarının yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz. 3'üncü Çevre Yolu'nda belediye otobüslerinin geçmesini istiyoruz. Mahallemize PTT şubesinin açılmasını istiyoruz. 20 bin nüfusluk bir mahalleyiz. Vatandaşlarımız elektrik, su ve doğalgaz faturalarını rahat ödeyebilmeleri, yaşlılarımızın ve emeklilerimizin burada maaşlarını alabilmeleri için PTT şubesinin açılmasını istiyoruz. Mahallemizde bulunan elektrik tellerinin de yer altına alınması hususunda TEDAŞ'ın bu konuda üzerine düşeni yapmasını istiyoruz. Ortaokul ve lise istiyoruz. Mahallemizin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını talep ediyoruz." dedi.

"Mahallemizde Kur'an kursu eksikliğimiz var"

Mahalle sakilerinden Hacı Yusuf Çetintaş, "Belediyenin Yeşilyurt Mahallemizdeki yolları biraz daha önemsemesi gerekiyor. Kaldırımlarımızın yapılması lazımdır. Mahallemizde yeşil alan yoktur. Kentsel dönüşümün bizim mahalleye de girmesini istiyoruz. Mahallemizde Kur'an kursu eksikliğimiz var. Mahallemizde yağmur yağdığı zaman suyun gideceği yer yoktur. Altyapıda sıkıntı var. Bunun da bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Yağmur yağdığında yollarımızda su birikiyor. Parkların ve sokakların güvenli olması için özellikle kamera sisteminin takılmasını istiyoruz. Mahallemizde lise yoktur, lise yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mahallemizde su tahliye kanalları yok"

Mahalle sakinlerinden Ali Ülper ise, "Mahallemizde spor alanları yok. Alt yapı sıkıntısı olduğundan yağmur yağdığı zaman sular birikiyor. Sokak başlarında ızgara yapılmadığı için biriken suların gideceği bir alan yoktur. Bu suların gitmesi için ızgaraların yapılması gerekiyor. Geceleri gençlerin vatandaşı rahatsız etmemesi adına güvenliğin alması gerekiyor. Eski Diş Hastanesi'ne giden yolumuz çok işlektir. Ancak yol tam olarak yapılmamış, tamamlanması gerekiyor. Orada ışıklar olmadığından trafik kazaları yaşanıyor." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler