Mahir Ubeyd: Fas'ta halk tabanında normalleşmeye karşı güçlü bir zemin bulunuyor

Mahir Ubeyd: Fas'ta halk tabanında normalleşmeye karşı güçlü bir zemin bulunuyor

HAMAS Siyasi Büro üyesi Mahir Ubeyd, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki HAMAS heyetinin Fas'a yaptığı ziyaretin, Kudüs Kılıcı Operasyonu'nda elde edilen zaferle bağlantılı olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Heniyye başkanlığındaki HAMAS heyeti Fas'a geçtiğimiz Çarşamba günü başlattığı ziyaretini sürdürüyor. Heyet bu ziyaret vesilesiyle ülkenin yöneticilerinden ve sivil toplum kuruluşlarının ileri gelenlerinden birçok kişiyle bir araya geldi.

Ubeyd düzenlenen bu ziyaretlerin amacının Arap toplumlarıyla, Filistin davasına destek veren, Filistin'in meşru haklarına arka çıkan ve siyonist rejimin işgali karşısında elde ettiği zaferinin yanında yer alan partilerle ve hükümetlerle bağlantıları güçlendirmek olduğunu dile getirdi.

Ubeyd, Fas ziyareti süresince yoğun irtibatlar sağlandığını ve görüşmeler yapıldığını dile getirerek bu görüşmelerde Filistin davasıyla ilgili muhtelif konuların ve meselelerin ele alındığını söyledi. Ele alınan konuların başında da Gazze'nin yeniden imarı, Filistin'in iç barışı konularının yer aldığını belirtti.

Siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi konusuna da değinen Ubeyd, Fas'ta halk tabanında, normalleşmeye karşı güçlü bir zemin bulunduğuna dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.