Mahmud Abbas Filistin seçimlerini neden iptal etti?

Mahmud Abbas Filistin seçimlerini neden iptal etti?

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs’teki seçimlere ilişkin bir cevap vermemesini bahane ederek 22 Mayıs’ta yapılması planlanan Filistin milletvekili seçimlerini erteleme kararı almıştı.

Filistin Yönetimi’nin, siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs’teki seçimlere ilişkin bir cevap vermemesini bahane ederek 22 Mayıs’ta yapılması planlanan Filistin milletvekili seçimlerini erteleme kararına dair değerlendirmelerde bulunan Yahudi araştırmacı Ziv Yehezkel, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, seçimlerin Fetih Hareketi’nin sonu anlamına geldiğinin farkında olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi sitesinde yer alan habere göre, İşgal rejiminin, Kudüs seçimlerini engellemeye yönelik hiçbir resmi açıklamasının bulunmadığını ve bu konuda görüş beyan etmekten geri durduğunu vurgulayan Yehezkel, bunlara rağmen Abbas’ın, seçimleri erteleme kararındaki tüm sorumluluğu işgal rejimi tarafına yıkmaya çalıştığına dikkat çekti.

Yehezkel, işgal rejiminin, 2006 Filistin seçimlerinde olduğu gibi ikinci bir defa HAMAS hareketinin Batı Şeria’ya hakim olmasından korktuğunu, bunu bir kabul olarak gördüğünü ve bu yüzden de seçimlerin yapılmamasının kendi yararına olacağını itiraf etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, işgal rejiminin, “hükümet olmadığı” gerekçesiyle işgal altındaki Kudüs’teki Filistin seçimlerine ilişkin kendilerine bir cevap vermekten kaçındığını açıkladı ve bunu gerekçe göstererek belirsiz bir tarihe kadar seçimlerin ertelendiğini duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde 29 Nisan Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren Filistinli Liderler Toplantısı’nda 22 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Abbas, “Bugün, Kudüs’te seçimlerin yapılmasıyla ilgili israil tarafından bizlere birtakım mesajlar ulaştı. Gönderilen mesajlarda, halihazırda israil hükümeti bulunmadığı için seçimler hakkında bir cevap veremedikleri belirtiliyor.” demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.