Mahmud Abbas: Tüm Filistinli gruplar seçime onay verdi

Mahmud Abbas: Tüm Filistinli gruplar seçime onay verdi

El Fetih lideri Mahmud Abbas, tüm Filistinli grupların seçimlere onay verdiğini söyledi.

Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır, Filistin El Fetih lideri Mahmud Abbas'a Filistin'deki siyasi oluşumların ve direniş gruplarının seçimler konusundaki tavırlarını ve tekliflere verdikleri cevapların özetlerini içeren bir rapor sundu.

Nasır grupların, Abbas'ın Seçimler Komitesi'ne 4 Kasım tarihinde verdiği yönlendirici mektup doğrultusunda parlamento ve başkanlık seçimlerine olumlu yaklaştıklarını dile getirdi. 

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Şeffaflık ve Yönetim" konulu konferansta konuşan Mahmud Abbas da Filistin Merkez Seçim Komitesi'nin kendisine, tüm Filistinli grupların seçimlerin yapılmasını onayladığı bilgisini verdiğini belirtti.

İşgal altındaki Kudüs'teki seçimlerle ilgili de konuşan Abbas, Kudüs halkının Kudüs dışında bir yerde seçime gitmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, Avrupa ülkelerinden Kudüs'te seçim yapılması konusunda siyonist terör çetesine baskı uygulamasını istedi.

Filistin Anayasası'na göre, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılması gerekiyor ancak ülkede 2006'dan bu yana genel seçime gidilemedi. Seçimlerin düzenlenme tarihine ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.