Mahmut Dede'nin Cami Sevdası

Mahmut Dede'nin Cami Sevdası

Erzincan Merkez Yeni Mahalle Camisinin kırk yıllık müdavimi olan Mahmut Türkeri, ilerlemiş yaşına ve hastalıklarına rağmen vakit namazlarını camide kılmaya devam etmesi, cami ve cemaat sevdasının nasıl olması gerektiğini gösteriyor.

ERZİNCAN - 72 yaşında olan Mahmut Türkeri kırk yıldır sabah namazı da dâhil olmak üzere beş vakit namazını camide cemaatle kılıyor. On iki yıl Yeni Mahalle Cami'sinin temizlik işlerine bakan Türkeri, hastalandıktan sonra caminin hizmetini bırakmak zorunda kalıyor. Caminin hizmetini yapamayacak duruma gelen Türkeri, namazlarını camide cemaatle kılmaya özen gösteriyor.
Yeni Mahalle Camisinin hemen karşısında oturan Türkeri, camiye iki kişinin omuzları arasında gidiyor. Ayağa kalkacak takati olmamasına rağmen Camiye cemaate gitmeyi terk etmeyen Türkeri, bu davranışı ile namazı camide cemaatle kılmanın öneminin bir göstergesi olduğunu söylüyor.

 

Türkeri, Cami'deki manevi atmosferin hiçbir mekânda olmadığının altını çizerek, "kendimi bu manevi atmosferden uzak tutmak istemiyorum. Önceleri Cami'nin tuvaletlerini, bahçesini ve içerisini temizleyecek güçteydim ve bunu on iki sene devam ettirdim. Fakat şimdi bu hizmeti yapacak güçte değilim. Hiç olmazsa camiye gidip cemaatin hayrından mahrum kalmayayım" diyor.

 

Cami cemaati yıllardır tanıdıkları Mahmut Türkeri'nin zamanının büyük bir bölümünü Camiye hizmet ederek geçirdiğini şimdi ise yaptığı bu hareketle kendilerini Cami'ye cemaate gelmeye teşvik ettiğini ifade ediyor.

 

Türkeri'nin namaza cemaate gelmesi için cami cemaati elinden gelen her türlü gayreti gösteriyor. Mahmut Türkeri'ni her namaz vaktinden önce evinden alıp namazdan sonra ise evine bırakıyorlar. (Mesut Gözlü - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.