Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

​İsmailağa Cemaati lideri merhum Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii'nde yurt içi ve yurt dışından gelenlerin yoğun katılımıyla cenaze töreni düzenlendi.

Fatih Camii'nden Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsmailağa Cemaatinin yeni lideri Hasan Kılıç Hocaefendi, Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, bazı bakanlar ve siyasi parti temsilcileri ile yurt içi ve yurt dışından birçok kişi katıldı.

Katılımın fazlalığı nedeniyle Fatih Camii avlusunda yer bulamayan Müslümanlar, caminin çevresindeki cadde ve sokaklara taştı.

Cenaze namazını merhum Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırdı.

Kılınan namazın ardından cemaatin önde gelenlerinden Mahmut Eren hoca, Mahmut Ustaosmanoğlu'nu anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Eren'in konuşmasının ardından söz alan merhum Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, babasının vasiyeti üzerine Hasan Kılıç Hocaefendi'nin İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri olarak tayin edildiğini hatırlattı.

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderi ebediyete yolcu ettiklerini söyledi.

Merhum Mahmut Ustaosmanoğlu, 1965-1966 yıllarında Fatih'te imam hatip lisesinde okurken tanıdığını belirten Erdoğan, "Cuma namazlarına genelde İsmailağa Camii'ne gelir, orda kendisini dinlerdik, kendisiyle müşerref olurduk. Zaman zaman Yavuz Selim Camii'nde sohbetlerinde bulunurduk." dedi.

Erdoğan, "Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hocaefendi Hazretlerinin, şarktan garba uzaya bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet, bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde tabi gerçekten çok çile çekti. Ve bu çilenin ardından bugün Hakk'a uğurluyoruz. Ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da sevgili Habibine komşu olacağına inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibiyle komşu kılsın. Bizleri de hep birlikte haşr-u cem eylesin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Merhum Mahmut Ustaosmanoğlu tabutu omuzlara alınarak Ali Haydar Efendi'nin yanına; Eyüpsultan Sakızağacı mezarlığına defnedilmek üzere götürüldü. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler