Makam ve mevki lütuf olduğu kadar imtihandır

Makam ve mevki lütuf olduğu kadar imtihandır

Son çıkan valiler kararnamesiyle Ordu iline atanan Muş Valisi Seddar Yavuz veda buluşmasında yaptığı konuşmada, makam ve mevkinin lütuf olduğu kadar imtihan olduğunu söyledi.

Resmi Gazetede yayımlanan valiler kararnamesiyle Ordu iline atanan Muş Valisi Seddar Yavuz için veda yemeği verildi. Vedalaşmak için gerçekleştirilen programa siyasi parti temsilcileri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı.

Programda Vali Yardımcısı Ali Sakar ile Muş Belediye Başkanı Feyat Asya birer konuşma yaptılar. Belediye Başkanı Asya, Vali Yavuz’un 1 Eylül 2015’te sorun ve sıkıntılarla göreve başladığını belirterek, "Belki huzurlu kentimizde bazı huzursuzlukları tespit etmiştiniz. Aynı şekilde siyaset mekanizmasında, sivil toplum kuruluşlarımızda ve kamu kurumlarımızda ciddi bir koordinesizliğin olduğunu tespit etmiştiniz. İlk etapta bunları sizlere belki tam olarak aktaramadık ancak siz bunu kendi imkanlarınızla fark ederek bizlerin ‘ortak akıl birlikte yönetim ve ideal bir şehir’ anlayışımıza katıda bulundunuz. Bizler de yerel yöneticiler olarak devletin temsilcisi olarak sizinle eksik ve aksaklıklarımızı ağabey-kardeş hukuku ile giderdik. Bugün bu şekilde ayrılmak çok önemlidir. Belediyecilik anlamında sıkıntı yaşadığımız konularda sizlerle istişare edebileceğimiz ortamlar bulduk. Altyapıya girme noktasında siz bizi motive edenlerdendiniz. Çünkü alt yapısı olmayan bir şehirde üst yapının yapılmasının bir anlamının olmadığını en iyi bilenlerdendiniz. Altyapı projemizin ihaleye hazırlanma süreçlerinde sizlerin de desteğini gördük. Bu konuda sizlere müteşekkiriz." şeklinde konuştu.

"Makam ve mevki lütuf olduğu kadar imtihandır"

Programda veda konuşması yapan Vali Yavuz ise makam ve mevkilerin birer imtihan olduğunu söyleyerek, "Makam ve mevki lütuf olduğu kadar imtihandır. Allah bu imtihanı başarıyla geçmeyi nasip etsin. Çalışarak belediye başkanı veya vali olunmaz. Bunların hepside yüce Rabbimizin bize bir lütfüdür. Yaklaşık 2 yıldır burada görev yaptım. Burada yaptığım görev süresince kimseye özenmeden bir tarz oluşturduğumu düşünüyorum. Bu biraz iddialı bir söz olabilir. Elbette ki çok insandan istifade ettim ve bizim mesleğimiz usta çırak usulüyle yürütülen bir meslek ve meslek büyüklerimizden çok şey öğrendik ve bunları hayat geçirmeye çalıştık." dedi.

"Eğer insan unsurunu ihmal ederseniz ayakta kalmanız söz konusu değildir"

Kavga ve gürültünün olduğu yerde bir sinerji oluşturmanın mümkün olmadığını belirten Vali Yavuz, son olarak şöyle konuştu: "Çok iyi binalar yapıp çok iyi yatırımlar gerçekleştirebilirsiniz. Ama eninde sonunda bu bina ve yatırımları kullanacak olan insandır. Eğer insan unsurunu ihmal ederseniz ayakta kalmanız söz konusu değildir. Şehrimizin bu manada çok büyük bir mesafe kat ettiğini ifade etmek istiyorum. Kavganın gürültünün olduğu yerde bir sinerji oluşturmak mümkün değildir. Hele ki artık ülkelerin değil, ilçe ve şehirlerin yarıştığı bu dünya trendinde başarılı olmak mümkün değildir. Bu yüzden bu şehrin valisi olarak kazan kazan politikasını ta çocukluğumdan itibaren mutlak suretle devam ettirmeye çalıştım. Bu şehre emek veren STK, kanaat önderleri ve tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum."

Vali Yavuz, sabah saatlerinde valilik binası önünde kamu kurum amirleri ve vatandaşlarla vedalaşarak hava yoluyla şehirden ayrıldı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.