Malatya Arapgir Devlet Hastanesi ek binasının temeli atıldı

Malatya Arapgir Devlet Hastanesi ek binasının temeli atıldı

Arapgir Devlet Hastanesi ek binasının temel atma töreninde konuşan AK parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, sağlıkta yapılan yatırımların pandemi sürecinde ciddi bir başarı elde edilmesine vesile olduğunu belirtti.

Arapgir ilçesinde yapım maliyeti 9 milyon TL olan Arapgir Devlet Hastanesi ek binasının temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine katılan Çalık, sağlık alanında yapılan hizmetleri anlattı. Son 18 yılda en büyük reformu sağlık ve sosyal güvenlikte yaptıklarını belirten Çalık, "Sosyal güvenlikte yapmış olduğumuz reform, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızın yüzde yüzünü sosyal güvenlik kapsamında olmasıyla başarıya erişmiştir. Şu an Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın hiçbirisinin sağlık hizmeti almama ihtimali yok. 10 milyon vatandaşımızın genel sağlık sigortası primini hükümet olarak yatırıyoruz. 83 milyon vatandaşımızın sağlık hizmetini birinci basamaktan üniversite hastanesine kadar vermeye devam ediyoruz. Geçmiş dönemde yeşil kartlı, kapıda bekleyen, ilaç alamayan hastalar, morgda rehin kalan cenazeler vardı. Biz, o sağlık sistemini kökten değiştirdik. Binlerce kere şükür olsun ilçe devlet hastanelerimiz, Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, Turgut Özal Tıp Merkezimiz, Karaciğer Nakil Enstitümüz, Onkoloji Hastanemiz ile sadece bölgenin değil, Türkiye'nin en önemli sağlık turizm başkenti olmak istiyoruz. Özellikle bu salgın döneminde Türkiye'nin, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sağlık Bakanlığımızın iradesi ve idaresiyle çok önemli bir süreç yönettik." ifadesini kullandı.

Arapgir'de hayırsever bir iş adamının desteğiyle devlet hastanesinin yapıldığını hatırlatan Çalık, "Allah (Celle Celaluhu) rahmet eylesin Mevlüt abi de vardı, diğer milletvekili arkadaşlarımızla birlikte hastanemizin temelini attık ve hizmete geçirdik. Arapgirli hemşerilerimize hizmet veriyoruz. Eski binanın ise, yenilenmesi gerekiyordu. Bu vesileyle de Arapgir Devlet Hastanesi ek binamızda Arapgir'in sağlık hizmetleri gücüne güç katacak. Bu noktada Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İLKHA


Malatya Arapgir Devlet Hastanesi ek binasının temeli atıldı

Malatya Arapgir Devlet Hastanesi ek binasının temeli atıldı

Malatya Arapgir Devlet Hastanesi ek binasının temeli atıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler