Malatya Berberler ve Kuaförler Odasından esnafa sahip çıkma çağrısı

Malatya Berberler ve Kuaförler Odasından esnafa sahip çıkma çağrısı

​Salgın nedeniyle esnaflara verilen 3 bin TL’nin yetersiz olduğunu belirten Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, meslektaşlarının çok zor durumda olduğuna dikkat çekti.

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, etkililerden bir yıl ödemesiz 100 bin TL kredi talebinde bulundu.

Toptaş, Salgının başından bu yana berber ve kuaförler camiasının yaşadığı sıkıntılar, yaşanan mağduriyetlerle ilgili açıklamada bulundu.

Salgının başından bu yana berber ve kuaförlerin çok ciddi manada sıkıntı yaşadığını belirten Toptaş, elektrik Faturalarını ödeyemedikleri için elektriği kesilen esnafların olduğuna dikkat çekti.

“Bir yıl ödemesiz 100 bin TL bir kredi talep ediyoruz”

Toptaş, “Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir pandemi süreci var. İnşallah bu süreci bir an evvel atlatırız da herkes işinin başına döner. Şu anda işimizin başındayız ama sürecin başından bugüne kadar yüzde 75 civarında bir iş kaybımız var. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Ancak bu destek meslektaşlarımıza yetersiz. Üyelerimizin içerisinde bitme noktasına gelenler var. Odamıza bağlı olan erkek berberleri, kadın kuaförleri, güzellik salonları, fotoğrafçılar ve masaj salonları zor günler geçiriyor. Güzellik salonları son süreçte daha çok kapalı kaldı. Verilen 3 bin liralık destek camianın zararını karşılayacak durumda değil. Biz 2 yıldır meslektaşlarımızın çektiği sıkıntıyı bildiğimiz için destek yerine, bu süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızdan meslektaşalrımız adına 100 bin lira bir yıl ödemesizi kredi talep ediyoruz.

“Elektrik faturalını ödeyemedikleri için elektrikleri kesilen esnaflarımız var”

Meslektaşlarının çok zor durumda olduklarını ve elektrik faturalarını ödeyemedikleri için elektriği kesilen esnafların olduğuna dikkat çeken Toptaş, şöyle devam etti:

“Meslektaşlarımızın bazıları hiçbir kuruma ödeme yapamadılar. Kredi borçlarını ödeyemediler. Bu süreçte meslektaşlarımızın çoğu kredilere bulaştılar. Talebimiz karşılık görürse, eğer bir yıl ödemesiz 100 bin liralık destek bize verilirse 2 yıl içerisinde yaşadığımız sıkıntıların tamamını giderecek, bizim yeniden toparlanmamızı sağlayacaktır. Bunun bize çok büyük bir faydası olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızdan özellikle talebimiz budur. İnşallah sesimizi duyarlar.”

Berber ve kuaför camiası için aşı taleplerinin de olduğunu dile getiren Toptaş “Virüs berber ve kuaförlerden bulaşıyor algısını da ortadan kaldırmak için bir an önce berber, kuaför salonları camiasının aşılanmasını istiyoruz. Bu süreci aşıyla atlatırsak virüsün berberlerden buluşma anlayışını oradan kaldırmış oluruz. Bu konuda tüm Türkiye’deki oda başkanlarımızla irtibattayız. İnşallah bu talebimizi de bir an önce yerine getiriler.” dedi.


Malatya Berberler ve Kuaförler Odasından esnafa sahip çıkma çağrısı

Malatya Berberler ve Kuaförler Odasından esnafa sahip çıkma çağrısı

Malatya Berberler ve Kuaförler Odasından esnafa sahip çıkma çağrısı

Malatya Berberler ve Kuaförler Odasından esnafa sahip çıkma çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.