Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan: Şehirleri ve ülkeleri yönlendiren basındır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan: Şehirleri ve ülkeleri yönlendiren basındır

Ulusal ve Yerel Basın temsilcileri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, duyu organları gibi basının da şehirleri ve ülkeleri yönlendirdiğine dikkat çekti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait kültürel ve sosyal hizmetler ile ilgili basın mensuplarına gezi programı düzenlendi.

Geziye katılan basın mensuplarına Kernek Külliyesi, Kent Müzesi, Vefa Konağı, Çiğdem Tozkoparan Kadın Yaşam Merkezi, Şeyhbayram Engelliler Merkezi, Özalper Semt Konağı, İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı, Radyo ve Gramofon Müzesi gezdirildi.

Gezi programının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, basının Malatya ölçeğinde yaptığı çalışmaları kamusal bir çalışma alanı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Gürkan, "Bir basın o şehrin 5 duyu organıdır. İnsanları yönlendiren nasıl 5 duyu organıysa, şehirleri ve ülkeleri yönlendiren de basındır. Basın bir şehrin, bir ülkenin duyu organları hüviyeti içerisindedir. Sizler burada yapılan çalışmaları ne ölçüde anlatırsanız vatandaşlarımız da o ölçüde bilgilendirilmiş olur. Bizler de Malatya basınının kamu anlamında bir görevi ifa ettiğini biliyoruz ve şimdiye kadar yapılan çalışmaları vatandaşlarımızla buluşturmaya, tanıştırmaya ve anlatmaya gayret etmişlerdir."

Gürkan, sözlerinin devamında Malatya basınının şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek kendilerine teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.