Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan Miraç Kandili mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan Miraç Kandili mesajı

​Belediye Başkanı Selahattin Gürkan mesajında, Miraç gecesinin rahmet ve lütuflarla dolu olduğunu ve Müslümanların bu geceyi iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Gürkan, "Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) için büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Miraç gecesi, Kadir gecesinden sonra İslam âleminin en değerli gecesi olarak kabul edilmektedir. Miraç, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Çünkü Miracın özünde kötülüklerden temizlenme, insanlığın yararına değerler üretme, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek âli mertebelere ulaşmak vardır." diye dikkat çekti.

Miraç, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuk olduğunu belirten Gürkan, "Miraç, varlığın özüne ve anlamına bir yolculuktur. Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamının kavrandığı, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gece, inancımızda rahmet ve mağfiret mevsimi olarak tarif edilen mübarek üç aylar içerisinde çok özel bir yere sahiptir. Bu geceyi Müslümanlar olarak çok iyi değerlendirmeliyiz." dedi.

İLKHA


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.