Malatya Diyanet-Sen'den filyasyon ekibindeki müezzinin darp edilmesine tepki

Malatya Diyanet-Sen'den filyasyon ekibindeki müezzinin darp edilmesine tepki

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, maskesiz olan vatandaşı uyardığı için müezzinin darp edilmesine tepki gösterdi.

Battalgazi ilçesi Tandoğan Camii Müezzin Kayyımı İsmail Gümüş'ün, Malatya Valiliğince esnaf ve sivil halkın maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasını denetlemek üzere filyasyon ekibinde görevlendirildiğini belirten Engin, yapılan saldırıyı kınadı.

Engin "Cumartesi günü maske takmayan bir vatandaşı maske takması için ikaz etmiş, ancak bu şahıs maske takmadığı gibi hocamıza hakaret ederek fiziki saldırıda bulunmuştur. Hocamız durumu polise bildirmek için telefonla arama yaptığı esnada söz konusu şahıs hocamızı yumruklayarak darp etmiş ve telefonu da yere düşürerek kullanılamaz hale getirmiştir. Bu saldırı üzerine hocamız yoldan geçen bir vatandaş aracılığıyla durumu polise bildirerek şikayetçi olmuştur." dedi.

Salgının başlamasıyla birlikte din görevlilerinin filyasyon ekiplerinde görev aldıklarını hatırlatan Engin, şunları söyledi:

Çeşitli kademelerde görev yapan tüm personelin mahalle mahalle, köy köy, cadde cadde, sokak sokak, Coronavirus'e yakalanan hastalarımızı her gün evlerinde ziyaret eden Vefa Sosyal Destek ve filyasyon ekiplerinde, iş yeri denetim ekiplerinde yer almaktadır. Bununla beraber kendi asli görevlerini de ifa etmektedirler. Salgın nedeniyle verilen görevleri ifa ederken, malum her sokak, cadde, esnaf ve kalabalığın olduğu bölgelere de gidilirken, kimin Coronavirus'ten etkilenip-etkilenmediğini bilmek mümkün olmadığında, namaz vakitlerinde de camiye gelip namaz kıldırırken, taşımış olduğu virüsü elde olmadan başkalarına da bulaştırma durumu da olabilmektedir.

Din görevlilerinin muaf tutulmasını talep eden Engin " İlimiz genelindeki camii görevlerinin büyük bir kısmının tek kadrolu olması hasebiyle haftalık, yıllık izinlerini dahi kullanamayan hocalarımızın artık bu görevden muaf tutulmalarını talep ediyoruz. Pandemi yoğunluğu sebebiyle bunun mümkün olmaması durumunda mutlaka yanlarında kolluk kuvvetleri ile birlikte görev yapmalarını talep ediyoruz. Ayrıca filyasyon, denetim ekiplerinde görevlendirilen hocalarımızın asli görevlerinden muaf tutulmalarını talep ediyoruz. Tek suçu kurum ve mülki amirlerinin verdiği görevleri yapmak olan İsmail Gümüş hocamıza yapılan sözlü ve fiziki saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Gerekli cezayı alması için adalete güveniyor, konuyla ilgili dava sürecinin başladığını, din görevlilerine yapılan bu saldırıların kabul edilmeyeceğini hatırlatır, darp girişimi ile ilgili Diyanet-Sen olarak din görevlilerimizin ve üyelerimizin sonuna kadar arkasındayız. Davayı takip etmek görevimizdir." İfadelerini kullandı.


Malatya Diyanet-Sen'den filyasyon ekibindeki müezzinin darp edilmesine tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.