Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası kira zammına tepki gösterdi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası kira zammına tepki gösterdi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracısı olan esnaf ve sanatkara kira indirimi yapması için çağrıda bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracılarına yaptığı kira bedeli zammına yaptığı yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün 2021 yılı için esnafın kira bedellerine indirim yapması gerekirken zam yaptığını belirten Keskin, bunun kendilerinde hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi.

Covid-19 nedeniyle desteklenmesi gereken esnafın iş yerlerine kira artırımı yapılmasına tepki gösteren Keskin, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Coronavirus salgını nedeniyle kamu kurumlarına ait taşınmazla ilgili kira alınmaması ve benzeri düzenlemeler, bazı bakanlıklar tarafından hemen uygulanmaya başlanmıştır. Ancak Türkiye genelinde esnaf ve sanatkârın illerde en çok kiracısı olduğu Vakıflar Genel Müdürlüğü henüz harekete geçmediği gibi, esnafımızın kira bedellerine zam yapılmıştır. İndirim ve destek beklerken Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021 yılı için zam uygulamasını hayat geçirmiştir.  Sayın Cumhurbaşkanına rağmen 2021 yılı için zam yapılması bizde büyük bir hayal kırıklığı meydana getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın uygulamasına ters düşmüştür. Bu durum hemen düzeltilmeli." ifadelerini kullandı.

Keskin, son olarak şunlara değindi;

"Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün illerde kiracısı olan, pandemi nedeniyle iş kaybına veya ekonomik zarara uğrayan esnafımıza yapılan zamlar geri alınmalı, geçmiş kira alacaklarıyla ilgili icra işlemleri durdurulmalı, 2020 yılına ait borçlar faizsiz taksite bağlanmalı, 2021 yılı içinde zam yapılmamalı, indirime gidilmeli.  Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakını ortağı MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Vakıflar Genel Müdürü Sayın Burhan Ersoy’dan, tüm kesimlerden destek ve katkı bekliyoruz.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.