Malatya Milletvekili Çakır'dan depremzedeler için "konut" açıklaması

Malatya Milletvekili Çakır'dan depremzedeler için "konut" açıklaması

24 Ocak 2020'de Malatya'da yaşanan deprem nedeniyle yaklaşık 2 milyar TL’lik yatırımın yapıldığını belirten AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, depremzedeler için 6 bin konut inşa edildiğini söyledi.

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremin yıldönümü ile ilgili açıklamada bulunan çakır, 234 bin bağımsız bölümde hasar tespitinin yapıldığını kaydetti.

Çakır "Depremin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Bu süre içerisinde Malatya’da depremzedeler için 6 bin konut inşa edilirken, 2 bin 900 acil ve ağır hasarlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. 68 bin binada yaklaşık 234 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları yürütüldü. Depremin yaralarını sarmak için el ele veren Malatya halkı, kısa süre içerisinde normal hayata dönmek için büyük çaba gösterdi." dedi.

24 Ocak Malatya depreminin yol açtığı yıkımın izlerini silmek için her türlü gayreti gösterdiklerini belirten Çakır, kentte 6 bin yeni konutun tüm sosyal altyapısıyla birlikte inşasının sürdüğünü ve haziran ayına kadar etaplar halinde tamamının hak sahiplerine teslim edilmiş olacağını söyledi.

Malatya genelinde yapımı devam eden ve tamamlanan deprem konutlarının ihale bedelinin yaklaşık 2 milyar lira olduğunu ve salgın sürecinde de çalışmaların devam ettiğini belirten Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yöresel mimariye uygun şekilde binaların inşa edildiğini ifade etti.

Yapım çalışmaları devam ederken, kentsel dönüşüm ayağının da unutulmadığını belirten Çakır, ağır hasar gören 7 bin binanın, 2 bin 900 acil ve ağır hasarlı olan kısmının yıkılarak hem 6 bin adet depremzede konutlarının inşasını hem de olası bir depremde vatandaşların can güvenliğinin sağlamak için çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

Nisan ve haziran aylarında büyük ölçüde konutlarda anahtar teslimlerinin yapılacağını ifade eden Çakır, "Eski Malatya Mahallesi'nde 472, Gelinciktepe bölgesinde de 1533 adet konut yapılıyor. Gelincik tepesinde 38 blok ve 678 konuttan oluşan birinci etap teslim aşamasına geldi. Eski Malatya Mahallesi'ndeki konutlarımızda 25 bloktan oluşan 472 adet konutumuzu nisan ayında teslim ediyor olacağız. Devletimiz ve milletimiz deprem sürecinde el ele verdi ve yaralar hızlıca sarılmaya başladı. Milletvekili arkadaşlarımız ve Belediye başkanlarımız ile süreci hassasiyetle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.