Malatya’nın sevilen eğitimcisi Yücel Hoca Covid-19’a yenik düştü

Malatya’nın sevilen eğitimcisi Yücel Hoca Covid-19’a yenik düştü

Yaklaşık 3 yıldır kanser hastalığı ile mücadele eden Eğitimci Yücel Abik (57), Coronavirus’e yakalanarak yaşam mücadelesini kaybetti.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi kurucularından, İl Mili Eğitim Müdürlüğünde yöneticilik yapan ve son olarak Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmenlik yapan Yücel Abik, yaklaşık 3 yıldır Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavi görüyordu.

Evli ve 5 çocuk babası olan Abik, 6 gün önce hastaneden taburcu edilerek eve götürüldü. Evde 3 gün kaldıktan sonra nefes darlığı şikayetiyle tekrar Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline götürülen Abik’e Covid-19 testi yapıldı. Testi pozitif çıkan Abik, tekrar tedavi altına alındı. Abik, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün hayatını kaybetti. Abik’in vefatı, başta ailesi olmak üzere sevenlerini ve eğitim camiasını adeta yasa boğdu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz oğlu Habib Abik, şunları söyledi:

“Babam yaklaşık 3 yıldır Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavi görüyordu. Doktorlar ‘artık yapılabilecek bir şey yok’ diyerek geçtiğimiz perşembe günü taburcu ettiler. Bizde kendisini eve götürdük. Pazar günü kendisinde nefes darlığı başladı. Tekrar hastanenin aciline götürdük, Covid-19 testi yapıldı. Testi pozitif çıkınca tekrar hastaneye yatırılıp tedavisine başlandı ama dün vefat etti. Cenazesini şehir mezarlığına defnettik. Taziyeleri de Covid-19 salgını nedeniyle maalesef sadece telefonla kabul edebiliyoruz. Telefonla da olsa bizleri yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalardan Allah (Celle Celaluhu) razı olsun.” dedi.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ise Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubemiz kurucularından, İl Mili Eğitim Müdürlüğünde yöneticilik görevinde bulunmuş, Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Yücel Abik hocamız Hakk'a yürüdü. Rabbim kendisine rahmet eylesin. Sevdikleri ile cennetinde buluştursun İnşallah.” dedi.

İLKHA


Malatya’nın sevilen eğitimcisi Yücel Hoca Covid-19’a yenik düştü

Malatya’nın sevilen eğitimcisi Yücel Hoca Covid-19’a yenik düştü

Malatya’nın sevilen eğitimcisi Yücel Hoca Covid-19’a yenik düştü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.