Malatya Pütürge'de deprem konutları inşası devam ediyor

Malatya Pütürge'de deprem konutları inşası devam ediyor

​AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak’ta meydana gelen depremde ağır hasar gören Pütürge ilçesinde deprem konutlarının inşasının hızla devam ettiğini söyledi.

Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte 24 Ocak’ta yaşanan depremin ardından inşasına başlanan ve yapımı devam eden deprem konutlarını incelemek üzere Malatya’nın Pütürge ilçesini ziyaret etti. Çalık, Pütürge ilçesinde ilk olarak ilçe belediyesine geçerek burada İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük ve yüklenici firma yetkililerinden yapılan afet konutları ile ilgili bilgiler aldı.

“İlçe merkezi kentsel dönüşümle yenilecek”

Afet konutları alanındaki incelemenin ardından Pütürge ilçe meydanında esnaflarla sohbet eden Milletvekili Çalık, esnaf ve vatandaşları pandemi sürecinden dolayı maske, mesafe ve hijyen konularında uyardı.

Cumhurbaşkanlığı kararınca “Riskli Alan” ilan edilen ilçe merkezindeki Ağalar, Hatip ve Köylü Mahallelerini ziyaret eden Çalık, buranın kentsel dönüşüm ile yenileceğini ve yaklaşık 250 konut inşa edileceğini belirtti.

Vatandaşların bir an önce riskli alan olan bu mahallelerden taşınması gerektiğini söyleyen Çalık, mahalle sakinlerinin ve esnafların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

“Bir yıl bitmeden konutlar etaplar halinde teslim edilmeye başlandı”

Köy Evlerinin yapımının devam ettiği Pazarcık Mahallesi'nde yaptığı açıklamada Çalık, “24 Ocak depreminin ardından depremzedelerimizin yaralarını sarabilmek için hep birlikte var gücümüzle yapılması gereken tüm çalışmaları yapma gayreti içerisine girdik. Kent genelinde 6 bin konut inşa ediliyor ve hamd olsun bir yıl bitmeden konutlar etaplar halinde teslim edilmeye başlandı. Geri kalan diğer konutlarında, okullarıyla, camileriyle, yeşil alanlarıyla, oyun alanlarıyla önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması suretiyle annelerimizin, ablalarımızın, kardeşlerimizin sağlam evlerindeki mutluluklarına şahit olacağız” dedi.

“Pazarcık’ta kırsal konutlarımız bitmek üzere”

Çalık, Pütürge’yi yeniden inşa ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Pütürge’de ağır hasar gören yerlerden biri de Pazarcık Mahallemiz. Burada proje değişikliğine çok gittik. Pazarcık’ta vatandaşlarımız iki katlı evler istediler ve 85 tane evimiz burada yapılıyor ve 60 tanesi bitmek üzere.”

“225 kırsal konutumuzun yapımı sürüyor”

Pütürge’nin kırsal kesimlerinde arazisi uygun olan vatandaşların, yer seçimi yapılanların kırsal konutlarının da yapılarak bir an önce kendilerine teslim etmeye çalıştıklarını ifade eden Çalık, “225 kırsal konutun yapımı şu an devam ediyor. İlçe merkezimizdeki 208 konut tamamlandı ve 104 tanesi kurayla hak sahiplerine teslim edildi. Tepehan bölgemizde 96 konut inşa ediliyor. Taşbaşı Mahallesinde 105 adet kırsal evimiz yapılıyor.” dedi. Çalık, vatandaşların uygun şartlarda ödeyebilmesi adına konut fiyatlarında yüzde 40 indirimler yapıldığını ve 2 yıl ödemesiz 18 yıl sıfır faizle AFAD'dan hak sahibi olan vatandaşlara bu imkânın tanındığını ifade etti. 


Malatya Pütürge'de deprem konutları inşası devam ediyor

Malatya Pütürge'de deprem konutları inşası devam ediyor

Malatya Pütürge'de deprem konutları inşası devam ediyor

Malatya Pütürge'de deprem konutları inşası devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.