Malatya Turgut Özal Üniversitesinde akademik açılış töreni yapıldı

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde akademik açılış töreni yapıldı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 9 meslek yüksekokulu, 11 araştırma ve uygulama merkezi olmak üzere 29 akademik birimi ile 8 ayrı yerleşkede eğitim ve akademik faaliyet sürdürdüklerini söyledi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesinin 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni, pandemi nedeniyle Battalgazi yerleşkesi ile İstanbul'da aynı anda online olarak üniversitenin kendi sistemi üzerinden gerçekleşti.

Akademik Açılış Töreni'nde konuşan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bu yıl 5'i faal olan 6 fakülte, 2 yüksekokul, bir enstitü, 9 meslek yüksekokulu, 11 araştırma ve uygulama merkezi olmak üzere 29 akademik birimi ile 8 ayrı yerleşkede eğitim ve akademik faaliyet yürüteceklerini söyledi.

Karabulut, "Bugün Malatya'mız, bölgemiz ve en önemlisi Türkiye'miz adına çok mutluyuz. Kuruluşumuzun birinci yılında bir fakültemiz, Ziraat Fakültemiz ve bağlı 2 lisans bölümümüz vardı. Bugün 2. yılımızda faal olan 5 fakültemiz var ve bağlı 16 bölümümüz bulunuyor. Bu yıl akademik yılımıza Tıp Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ilk öğrencilerini alarak eğitim ve akademik faaliyetlerine başladılar." ifadelerini kullandı.

Öğrenci sayıları hakkında da bilgiler veren Karabulut şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl kayıt yaptıran 82 lisans öğrenci sayısı bu yıl 550 oldu. Bunun 82'si ise Tıp Fakültesi öğrencimiz. Ülkemizin geleceği için çok önemli gördüğümüz Meslek Yüksekokullarımız için de her türlü desteği veriyoruz. Geçtiğimiz yıl önlisans için kayıt yaptıran öğrenci sayımız bindi, bu yıl bin 400 civarında. Her alanda, her yönde, her zeminde büyüyen, gelişen bir üniversiteyiz. Gelişime açık dinamik yapımızla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine güvenle bakıyoruz." dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut'un konuşmasının ardından İşadamı Ahmet Çalık'a cübbe ve fahri doktora takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.