Malatya Valiliği engelli kız çocuğunun istismara uğradığı iddialarını yalanladı

Malatya Valiliği engelli kız çocuğunun istismara uğradığı iddialarını yalanladı

Malatya Valiliği, yaptığı yazılı bir açıklamada, engelli bir kız çocuğun “cinsel istismara uğradı” iddiasını yalanladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayın adli ve güvenlik birimlerince tetkik edildiği ve tecavüz bulgusunun olmadığını söyledi.

Malatya'nın Arguvan ilçesi Narmikan mahallesinde zihinsel engelli bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin Malatya Valiliği açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, "02 Ocak 2021 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında; Malatya İli Arguvan İlçesi 'Narmikan (Yazıbaşı) Mahallesinde engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğuna' dair paylaşımlara yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur." denildi.

Olayla ilgili ihbarın alınmasının ardından tahkikata başlandığı belirtilen açıklamada, "25.12.2020 tarihinde Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığınca, Arguvan İlçesi Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesinde yaşayan 2004 doğumlu zihinsel engelli E.G. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine derhal Cumhuriyet Başsavcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, mağdur çocuğun aynı gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alındığı ve MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilerek koruma ve bakım altına alındığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Soruşturma kapsamında mağdur ve diğer ilgilerin beyanı üzerine Adli Tıp Kurumundan aldırılan raporda; mağdurun 'herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği' belirtilmiş olup soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir." denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'da yaptığı paylaşımda, olayın adli ve güvenlik birimlerince tetkik edildiği ve tecavüz bulgusunun olmadığını söyledi.

Soylu paylaşımında, her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden ve sosyal medya mahkemelerinden yorulduklarını ifade etti.

Söz konusu iddialar sosyal medyada “#EmineyeKimTecavüzetti” etiketi ile paylaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler