Malatya Valiliğinden deprem açıklaması

Malatya Valiliğinden deprem açıklaması

​Malatya Valiliği, Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremde herhangi can kaybı ve yaralamanın olmadığını açıkladı

Valilik açıklamasında, depremde yıkılan konutun olmadığı, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlakların oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, "Pütürge İlçesi’nde 4 Ağustos 2020 tarihinde saat 12.37’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde, mahalle muhtarlıklarından alınan bilgiler ile AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerince yapılan saha araştırmaları neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmediği tespit edilmiş olup depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır." denildi.

Pütürge İlçesi Taşmış Mahallesi’nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde mahalle muhtarı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin olarak yerinde yapılan araştırmalarda, Taşmış Mahallesi’nde yıkılan konut olmadığı belirtilen açıklamada, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlakların oluştuğu ifade edildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"5.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle oturduğu konutu hasar gören vatandaşlarımızın görevli ekipler tarafından hasar tespiti çalışmaları yapılana kadar evlerine girmemeleri can güvenliği bakımından büyük önem arz etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler