Malatya Valisi Baruş engellilerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekti

Malatya Valisi Baruş engellilerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekti

Vali Aydın Baruş, engelli bireylerin ihtiyaçlarını doğru tespit ederek, sorunlarına kalıcı çözümler üretmenin son derece önem arz ettiğini belirtti.

Malatya Valisi Aydın Baruş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Baruş yayınladığı mesajında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşların ihtiyaç ve sorunlarına dikkat çekilmesi, bu konuda toplumsal farkındalığın artırılması bakımından önemli bir gün olduğunu söyledi.

Engelliliğin, sadece engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendiren bir konu olmadığının altını çizen Baruş, bu konunun toplumun tamamını yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husus olduğuna vurgu yaptı.

Baruş, “Engelli vatandaşlarımızın umutlarını besleyerek mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Unutmamalıyız ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır ve her insan aniden normal hayatta pek de farkında olmadığı bu hizmetlere muhtaç duruma gelebilir. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit ederek, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek son derece önem arz etmektedir. Geleceğe umutla bakan güçlü bir millet olmak istiyorsak bunu birbirimize destek vererek ve engelli-engelsiz tüm vatandaşlarımızın yeteneklerini rahatça ortaya koyabilecekleri bir ortamı oluşturarak başarabiliriz. Bu nedenle, engellilerin karşılaştığı güçlükleri ortadan kaldırmak, onların hayata olumlu bakmasını sağlamak bu milletin bireyleri olarak hepimizin sorumluluğudur.” dedi.

Sosyal yaşamın her aşamasına etkin bir şekilde katılmanın engelli veya engelsiz tüm bireylerin en doğal hakkı olduğunu belirten Baruş, “Engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetecek şartların oluşturulması, yaşam kalitelerinin artırılması, sosyal imkânlardan gerektiği şekilde yararlanmaları temel önceliklerimizden olmalıdır. Sosyal yaşam mekânlarının ve kamu hizmetlerinin engellilerin erişimine uygun hale getirilmesinde, kamu kurumlarına ve özellikle yerel yönetimlere önemli sorumluluk ve görevler düşmektedir. Engelli çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim imkânlarından yararlanması, engelli vatandaşlarımızın özel sektörde ve kamu kurumlarında istihdam edilmesi, yaşlıların evde bakım hizmetlerinin sağlanması hususları başta olmak üzere ülkemizde engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlayan reform niteliğinde çok önemli iyileştirmeler yapılmıştır.” diye belirtti.

Vali Baruş, engelli olmalarına rağmen hayat mücadelesini azimle devam ettiren, tüm engelli bireyleri can-ı gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.