Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajında su tutuldu

Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajında su tutuldu

Yapımı tamamlanan Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajında su tutulmaya başlandı.

Çalışmaları tamamlanan ve su tutulmaya başlanan Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı, temelden yüksekliği 43 metre ve 4,95 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip.

Barajın bölgede yapılacak sulu tarıma büyük katkı sağlayacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen '1071 GÖLET' projesi kapsamında Malatya ilimiz de nasibini aldı. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor." dedi.

Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan Malatya Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajında su tutulduğunu açıklayan Aydın, barajda depolanacak su ile 6 bin 220 dekar zirai arazi sulanması sağlanacağını belirtti.

"Bölge insanına ek gelir sağlanacak"

Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacağını ifade eden Aydın, projenin tamamlanması ile 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5 milyon 660 bin 200 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.