Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi "Karantina Hastane" hizmetine ayrıldı

Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi "Karantina Hastane" hizmetine ayrıldı

Mevcut hasta ve doktorları Malatya Eğitim Araştırma Hastanesine gönderilen hastanede, Corona virüs şüphelileri ile test sonuçları pozitif çıkan hastalara bakılacağı belirtildi.

Aşırı öksürük, yüksek ateş gibi şikayetleri olan vatandaşların Sağlık Bakanlığı Alo 184 hattını aramalarıyla tam teşekküllü önlem alan 112 sağlık personelleri tarafından hastalar evlerinden alınarak Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi aciline getirilecek.

Corona virüs testi için ocak ayında 25 hastaneyi belirleyen sağlık Bakanlığı, bu sayıyı en son 101'e çıkarmıştı.

Bu kapsamda karantina hastanesi olarak belirlenen Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesindeki hastaların Malatya Eğitim Araştırma hastanesine sevk edildiği, başka hasta almayacağı ve sadece Corona virüs şüphelisi ile testleri pozitif çıkacak olan hastalara bakılacağı ifade edildi.

Dünya genelinde vaka sayısının yüz binleri geçmesi, Türkiye'de de vaka sayısının artması ve durumun giderek ciddileşmesi üzerine Malatya’da da tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı.

İlk olarak TOKİ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi binasında 15 yataklı "Gözlem Hastanesi" oluşturan yetkililer, şimdi de Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesini "Karantina Hastanesi" olarak belirledi.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesindeki hastaların Malatya Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildiği, başka hasta alınmayacağı ve sadece Corona virüs testleri pozitif çıkacak olan hastalara bakılacağı ifade edildi.

İLKHA




























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.