Malatya’da 100 konut daha hak sahiplerine verildi

Malatya’da 100 konut daha hak sahiplerine verildi

Elâzığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen depreminin ardından Malatya'nın Pütürge ilçesinde yapılan deprem konutları, düzenlenen kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

TOKİ tarafından Pütürge ilçesinde yaptırılan konutların hak sahiplerine teslimi, Vali Baruş’un katılımıyla noter huzurunda yapılan kura ile gerçekleştirildi.

Pütürge İlçesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen kura çekimi töreninde İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük ve Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’nın konuşmalarının ardından vatandaşlara seslenen Vali Baruş; “Her konut, her yapı tamamlandığında bizim yüzümüz gülüyor. Sizlerin de yüzünüzün gülmesi bizleri memnun ediyor. Kötü bir afet yaşadık. Can kaybımız olmadı ama tedbirli olmamız gerekiyor ki bundan sonraki afetlerde can kaybı yaşamayalım. Bu nedenle sağlam yapılar içerisinde vatandaşlarımızı iskân etmemiz gerekiyor. Riskli yapılarda yaşayanların sıkıntı yaşamamaları için elimizden geleni de yapmaya gayreti ediyoruz.” dedi.

Pütürge’nin doğa koşullarının konut yapımına çok elverişli olmadığını anımsatan Baruş, "Özellikle kırsal alanda zorlandık. İlçe merkezimizdeki konutları süratle tamamladık ve kırsalda konut yapımına elverişli arazileri olmayanların ilçe merkezinde konut hakkı alma hakkını sağladık. Taşbaşı Mahallesinde 208 konut, Tepehan’da 98 konut bitirildi. Ağalar ve Hatip Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda da 213 konut yapılması planlanıyor.” ifadelerine yer verdi.

Kırsal alanda yer seçimi yapılan 606 hak sahibinin olduğunu belirten Baruş, şöyle devam etti: “77 vatandaşımız konut talep etmemiş. Çok katlı konut talep eden 77 vatandaşımız var. Kura kapsamında değerlendirilen 59 vatandaşımız var. Yapımı uygun olmayan 61 konutumuz var, yol ve ulaşımın mümkün olmadığı. Bu vatandaşlarla ilgili AFAD Başkanlığı tarafından ayrı bir çalışma var. Büyükşehir belediyemizin yol açma çalışmalarıyla birlikte bir kısım köylerin yollarının açılmasıyla bir kısım hak sahiplerinin evleri yapılabilecek. Son iki ayda 11 konut bu şekilde yapılabildi. Yapımına başlanan 450 kırsal konutumuz var, 204’ü tamamlandı diğerlerinin yapımı devam ediyor. Elimizden geldiğince bu hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu sağlam yapılarda sıcak yuvalarınızda huzurla, deprem endişesi gütmeden yaşarsınız. Allah hayırlı etsin”

Noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile 100 hak sahibinin konutları belirlendi.


Malatya’da 100 konut daha hak sahiplerine verildi

Malatya’da 100 konut daha hak sahiplerine verildi

Malatya’da 100 konut daha hak sahiplerine verildi

Malatya’da 100 konut daha hak sahiplerine verildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler