Malatya’da aranması bulunan 37 kişi yakalandı

Malatya’da aranması bulunan 37 kişi yakalandı

Yapılan uygulamalarda, haklarında hüküm verilen ve çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 37 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilirken, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Ahlak Büro Amirliği ekiplerince 3’ü bayan 6 şahsa fuhuştan haklarında idari işlem yapılarak toplamda 12 bin 500 TL idari para cezası verildiği ve bahse konu ikametlerin mühürlenmesi için ilgili kurumlarla gerekli yazışmaların yapıldığı belirtildi.

Kumar oynayan ve oynatan şahıslara yönelik yapılan denetimlerde bir işyerinde kumar oynayan 4 şahsa toplamda 8 bin 575 TL idari para cezasının verildiği ifade edilen açıklamada, işletmeci hakkında kumar oynanması için yer ve imkân sağlama suçundan adli işlem yapıldığı aktarıldı. Ayrıca bahse konu iş yerine Covid-19 tedbirlerine uymamak ve ruhsatsız çalışmaktan gerekli tutanağın tanzim edildiği ve işyerinin mühürlenmesi için ilgili kurumlarca gerekli yazışmaların yapıldığı kaydedildi.

Malatya-Elazığ yol uygulamasında bir otobüste seyahat eden 3’ü Afganistanlı, 5’i Pakistanlı olmak üzere 8 düzensiz göçmenin yakalandığı belirtilen açıklamada, araç sürücüsü ve muavine göçmen kaçakçılığı suçundan adli işlem yapıldığı ifade edildi. Üzerlerinde sahte yol izin belgesi olmasından dolayı haklarında Resmi Belgede Sahtecilik suçundan adli işlem yapıldığı aktarılan açıklamada, ülkeye İllegal giriş yapmaktan kişi başı 4 bin 350 TL olmak üzere 8 kişiye toplamda 34 bin 850 TL idari işlem yapıldığı belerildi. Şahısların sınır dışı işlemlerin tamamlanması için Malatya Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği açıklamasında bulunuldu.

Otogar, tren garı, uygulama noktaları gibi yerlerde düzensiz göçmenlere yönelik yapılan uygulamalarda 26 Afganistan, 22 Pakistan, biri İran, biri Hindistan olmak üzere 50 düzensiz göçmenin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, haklarında "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan" suçundan adli işlem, ülkeye illegal yollardan giriş yapmak suçundan idari işlem yapıldığı ifade edilen açıklamada, 217 bin 500 TL idari para cezasının uygulandığı belirtildi. Açıklamada, düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri için Malatya Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği ve Göçmenlerin sevkini sağlayan 17 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, Çöşnük Mahallesinde meydana gelen 2 ton kayısının çalınması olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda, konuyla ilgili 3 şüphelinin yakalanarak haklarında gerekli işlemlerin yapıldığı belirtildi.

165 adet narkotik hap, 271 gram Narkotik madde, 5 adet ruhsatsız tabanca ve 24 adet merminin ele geçirildiği denetimlerde, internet üzerinden dolandırıcılık olayı şüphelisi bir şahsın yakalandığı aktarıldı.

Yine 4 adet pompalı tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca 15 adet merminin ele geçirildiği, haklarında hüküm verilen ve çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 37 şahsın yakalanarak adli makamlara teslim edildiği açıklamasında bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler