Malatya’da çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışması sürüyor

Malatya’da çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışması sürüyor

​Vali Aydın Baruş, binada tadilat çalışmasının yürütüldüğü, bu tadilat çalışmasından dolayı bir deformasyon oluşup oluşmadığı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmayı yürüttüğünü söyledi.

Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan 2 katlı bir binanın çökmesi sonucu 15 kişinin içeride olduğu binada, şimdiye kadar 13 kişi enkazdan çıkartılırken, ekipler seslerin geldiği yerde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bugün saat 16.30 sularında Yeşilyurt ilçesi İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde alt katında tadilat yapıldığı belirtilen 2 katlı bina çöktü.

Olay yerine 112, itfaiye, AFAD, Kızılay polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, kepçe ve iş makinalarının yardımıyla şimdiye kadar enkaz altından çıkardıkları 13 kişiden durumu ağır olan 2 kişi Turgut Özal Tıp Merkezinde yoğun bakıma alınırken, diğer 11 yaralının ise Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olay yerine gelerek Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Aydın Baruş, ekiplerin bir kişiden ses aldıklarını ifade ettikleri ve ona ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, Elazığ, Tunceli, Diyarbakır gibi illerden de takviye AFAD ekiplerinin destek olarak geldiğini söyledi.

Vali Baruş, “İlimiz merkez İnönü Caddesinde iki katlı bir binada saat 16.30 sıralarında bir çökme meydana geliyor. Bu çökme sırasında üst katta bulunan kahvehanede olay yerinde bulunan vatandaşlarımız tarafından verilen bilgilere göre yaklaşık 15 kişi var. Yine binanın alt katında bir çalışma, tadilat var. Tadilatta çalışanların da iki kişi olduğu ve tavuk satışı yapan iş yerinde çalışanların kendi çabasıyla binadan ayrıldığı iddia ediliyor. Şu ana dek enkazdan 13 kişi sağ olarak kurtarıldı. 3 vatandaşımız kendi çabaları ile çıktığı için herhangi bir tedaviye ihtiyaçları yoktu. Hastaneye intikal ettirilen vatandaşlarımızdan 3 kişi taburcu oldu. 2 vatandaşımızın akciğerlerinde kanama olduğu için yoğun bakıma yatırıldı ama hayati tehlikeleri bulunmuyor. Diğer vatandaşlarımızda hafif yaralı ve tedavileri devam ediyor. Dolayısıyla şu an da kurtarılanlar arasında hayati tehlikesi olan kimsenin bulunmadığını söyleyebiliriz. Arama-Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımız bir kişiden ses aldıklarını ifade ettiler. Ona ulaşmaya çalışıyorlar. Verilen sayılara göre enkaz altında çok fazla kişi olmadığını tahmin ediyoruz. Ama titizlikle çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız; lütfen olay yerinden uzak dursunlar. AFAD ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz bu çalışmalarda sessizliğe ihtiyaç duyuyorlar. Sevindirici olan şu ki; şu ana kadar hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Gece vakti olmakla birlikte yeterli aydınlatmamız var ve ekiplerimiz yeterli seviyede. Elazığ, Tunceli, Diyarbakır gibi illerimizden de takviye AFAD ekipleri destek olarak geliyor, bir kısmı ulaştı. Malatya’mıza geçmiş olsun diyorum. Yaralı olan vatandaşlarımıza Allah’tan şifa diliyorum” dedi.

Binanın 24 Ocak depreminin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar ve incelemeler neticesinde çöken binanın hasarsız olarak belgelendirildiğini belirten Baruş, binada tadilat çalışması yürütüldüğü, bu tadilat çalışmasından dolayı bir deformasyon oluşup oluşmadığı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmayı yürüttüğünü söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.