Malatya’da çöken binanın enkazında kalan kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Malatya’nın merkez Battalgazi ilçesinde çöken 3 katlı binanın enkazında kalan Oktay Cücün, yapılan 2 saatlik çalışmanın ardından cansız bedenine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında Battalgazi ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi Otçu sokakta bulunan ve depremlerde ağır hasar alan 3 katlı bir bina aniden çöktü. o esnada 4 hurdacının bulunduğu binadan 3 kişi kurtulurken, Oktay Cücün (28) adlı şahıs ise enkaz altında kaldı.

2.png
Haber verilmesi üzerine olay, yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Yapılan 2 saatlik çalışmada, Oktay Cücün’ün cansız bedenine ulaşıldı.

Cücün’ün cenazesi bulunduğu yerden çıkarılarak otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, dört gözle umutlu bir haberi bekleyen yakınları sinir krizleri geçirdi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, olay yerine geldi.

“Lütfen ağır hasarlı binalardan uzak duralım”

1.png

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Hulusi Şahin, “Burada 3 katlı ağır hasarlı ve boşaltılmış bir bina kendiliğinden yıkılıyor. İçeride 4 tane hurdacı kapı pervazlarını sökmeye çalışıyorlar. Bina yıkılmaya başlayınca 3 kişi kaçıyor, bir vatandaşımız ise enkazın altında kalıyor. Burada aracılığınızla bir kez daha söylüyoruz. Her ne sebeple olursa olsun ağır hasarlı binalara asla girilmemesi gerekir. Ayrıca hiçbir şekilde buralardan kapı pencere sökmek ya da benzeri bir şeyi almak içinde herhangi bir hamlede bulunmamak gerekiyor. Çünkü binaların yapısal bütünlüğü bozulmuş en ufak bir titreşimde hemen yıkılabilir. Şehrimizde böyle 35 bin civarında ağır hasarlı bina var. Bu binaların yıkımı zaman alacak. Bu binalara girilmesi hayati tehlike arz ediyor. Bugün burada gördüğümüz maalesef bunun bir örneği oldu. Lütfen ağır hasarlı binalardan uzak duralım.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.