Malatya’da Covid-19 vaka sayısının artmasıyla yetkililerden ardı ardına açıklama geldi

Malatya’da Covid-19 vaka sayısının artmasıyla yetkililerden ardı ardına açıklama geldi

Malatya Valisi Aydın Baruş ile İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, son günlerde ilde Covid-19 vaka sayısının arttığına dikkat çekerek kurallara uyulması noktasında uyarısında bulundular.

Doğu ve Güneydoğu illerinde yeni tip Coronavirus (Covid-19) vaka sayısı hızla artıyor. Malatya Valisi Aydın Baruş ile İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, artan vakalar üzerine yazılı açıklama yaptılar.

Vali Baruş , “İlimizde son günlerde Covid-19 günlük vaka sayısında önemli oranlarda artış var. Temizlik-Maske-Mesafe kurallarına uymak çok önemli... Kurallara riayet kendimize olduğu kadar yakınlarımıza ve diğer insanlara duyduğumuz saygının göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Bentli ise yaptığı açıklamada, “Anne, babalarınız ve tüm yaşlılarımızın sağlığı bize olduğu kadar sizlere de emanet. Yaşlılarımızı seviyor; sağlıklarını önemsiyoruz. Unutmayalım: Maske, temizlik ve mesafe mücadelemizdeki üç altın kuralımız.” dedi.

Gençlere de çağrıda bulunan Bentli, "Coronavirus salgınında bana bir şey olmaz demeyin. Genç vatandaşlarımızın da hasta olduğunu ve hastanede yattığını görüyoruz. Salgındaki en riskli grup olan yaşlılarımızı korumak için lütfen kurallara daha fazla uyun.” tavsiyesinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler