Malatya’da Covid-19 vakalarında artış yaşanıyor

Malatya’da Covid-19 vakalarında artış yaşanıyor

​Malatya Valisi Aydın Baruş, daha önce açıklanan risk haritasında Malatya’nın 100 bin nüfus başına 53’ten 92’ye çıktığını, vaka sayılarının hala artışta olduğuna dikkat çekti.

 Kısıtlamaların tekrar artma ihtimalinin olabileceği uyarısında bulunan Baruş, ilde kısıtlamaların artma ihtimalinin olduğuna dile getirdi.

Covid-19 vakalarının tekrar yükselişe geçtiği Malatya’da, lokanta ve kafeteryaları denetleyen Vali Baruş, vaka sayılarının gün geçtikçe arttığını, ilde kısıtlamaların artma ihtimalinin olduğuna dikkat çekerek, çocuklarının okullarına devam edebilmeleri ve esnafların tekrar kapatılmaması için vaka sayılarının azaltılması gerektiğini söyledi.

“Yaklaşık 7 bin 500 arkadaşımız dinamik denetim sürecinde görevli”

Vali Baruş yaptığı açıklamada “Kontrollü normalleşme dönemi dediğimiz bu dönemin en önemli özelliklerinden birisi kurallara uyulup uyulmadığının, sosyal hayatta vatandaşlarımızın tedbirlere uygun davranıp davranmadığının dinamik denetim süreci kapsamında yoğun olarak denetlenmesi. Bununla ilgili olarak ilimizde o tarihten bu tarihe kadar dinamik denetim süreci yoğunlukla devam ediyor. Yaklaşık 7 bin 500 arkadaşımız dinamik denetim sürecinde görevli. Bu denetimde görevli arkadaşlarımız her gün düzenli denetimlerini yapıp İSDEM sistemine giriyorlar ve herhangi bir ihbar geldiği zaman da sistem üzerinden bu arkadaşlarımız görevlendirme yapılıyor ve ihbar üzerine hareket ediyorlar.” dedi.

“Hepimiz kurallara uymakla yükümlüyüz”

Herkesin kurallara uymakla yükümlü olduğuna vurgu yapan Baruş “Çünkü toplum olarak birlikte yaşıyoruz. Bu hastalık, bu salgın birilerinden birilerine bulaşıyor. Dolayısıyla bazılarımızın bu kurallara riayet edip bazılarımız etmezse bu kurallara uyanlar da bundan etkileniyor. Dolayısıyla tedbirlere riayet etmek çok önemli. Buna uymayan işyerleri varsa, tedbirlere uymayan hijyen kurallarına, temiz, maske, mesafe kurallarına uymayan vatandaşlarımız varsa bu konuda uyarmaları lazım.” İfadelerini kullandı.

Baruş açıklamanın devamında  “Bugün de dinamik denetim süreci kapsamında görevli arkadaşlarımızla birlikte Fahri Kayahan Caddesi'nde bulunan iş yerlerimizi, denetliyoruz. Alınan tedbirleri yerinde görüyoruz. Esnafımız genel olarak tedbirlere uygun davranıyor ve riayet ediyor. Çünkü biliyorlar ki eğer kurallara, tedbirlere riayet etmezlerse daha önce yaşadığımız sıkıntıları yani iş yerlerimizin kapanması sorunuyla karşı karşıya kalacaklar. Tedbirlere katkıda bulunan tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Yine bu süreçte vatandaşlarımızın da alınan tedbirlere harfiyen riayet etmeleri gerektiğini buradan söylemek istiyorum. Çünkü sosyal hayatta caddelerde, sokaklarda gereksiz yere dolaşırsak, maskemizi takmazsak, karşınızdaki ile konuşurken maskemizi kullanmazsak ve birilerinin yanına gittiğimizde kapalı ortamlarda sosyal mesafeyi gözetmeden ve maske takmadan bir araya gelirsek bu hastalığın bulaşımı kolaylaşır.” şeklinde konuştu.

“Tedbirlere gerekli şekilde riayet edilmemesi nedeniyle vaka sayıları ciddi şekilde artışa geçti”

Vaka sayılarının ciddi şekilde artışa geçtiğine dikkat çeken Baruş, şöyle devam etti:

“Daha önce açıklanan risk haritasında ilimizde ortalama 100 bin nüfus başına 53 rakamı varken, bu rakam 92’ye çıktı ve halen bu rakam tırmanışta. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde alınabilecek tedbirler kapsamında ilimizdeki kısıtlamaların artması ihtimali var. Dolayısıyla daha önce yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak için, esnafımızın kapalı kalmaması için, çocuklarımızın okula devam etmesi için bu vaka sayısını azaltmamız lazım. Bunu ancak vatandaşlarımızın katkısıyla yapabiliriz. Lütfen değerli vatandaşlarımız sizden istirham ediyoruz. Aile ziyaretlerine, ev ziyaretlerine, toplu olarak bir araya gelmelere, kapalı ortamda sohbet etmelere son verelim. Taziye ziyaretlerine son verelim. Çünkü biz tedbirli davranmazsak bunun acısını, hep birlikte çekeriz. Arzu etmiyoruz ki hastanelerimizde hasta sayımız artsın ancak vaka sayısındaki artışla birlikte hastanelerimizdeki hasta sayısında kıpırdanma olduğunu görüyoruz. Yoğun bakım sayımız, entübe hasta sayımız artmaya başladı. Eylül ve kasım ayında yaşadığımız sıkıntıları yaşamayalım ve bu sıkıntıları yaşarsak üzülecek çok insan olacak. Buradan tekrar istirham ediyorum bu kurallara harfiyen riayet edelim, sosyal teması mümkün oldukça azaltalım ve vaka sayısının azalması için lütfen dikkat edelim.”


Malatya’da Covid-19 vakalarında artış yaşanıyor

Malatya’da Covid-19 vakalarında artış yaşanıyor

Malatya’da Covid-19 vakalarında artış yaşanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.