Malatya'da Cuma Camii yapılacak

Malatya'da Cuma Camii yapılacak

Malatya'da yapılacak Cuma Camii için STK temsilcileriyle istişare toplantısı düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kent Konseyinin daveti üzerine bir araya gelen STK temsilcilerini Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda ağırlayarak Malatya’da yapımı gerçekleştirilecek olan Cuma Camii için istişarelerde bulundu.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, STK temsilcileriyle geçen hafta içerisinde Cuma Camii ile alakalı olarak bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “STK temsilcilerimiz Cuma Camii'nin Malatya için büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getirdiler. Sayın Başkanımızın önerileri katılımcılar tarafından kabul gördü. Bu ziyaretimizi de Sayın Başkanımıza teşekkür etmek ve istişarelerde bulunmak için gerçekleştiriyoruz” dedi.

Malatya için büyük bir caminin şart olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Cuma Camii'nin yapımı ile ilgili arkadaşlarımız bizlere taleplerini ilettiler. Yer konusunda tereddütlerimiz vardı. Yer konusu ile ilgili olarak burada bulunan hazirunun da görüşünün alınması gerektiğini düşünüyorum. Anadolu’daki ilk cami Battalgazi'de bulunan ve 1224 yılında hizmete açılan Ulucami’dir. Ulucami’nin hemen yanında Şahebe-i Kübra Medresesi bulunmakta. İnşallah Allah nasip ederse Şahebe-i Kübra Medresesini ayağa kaldıracağız. Sadrettin Konevinin, Mevlananın ve İbni Arabinin müderrislik yaptığı bu medreseyi öne çıkaracağız. Malatya gibi güzel bir şehre nasıl ki o dönemde Ulucami yapılmış ve günümüze kadar gelmişse bizde Cuma Camisini yaparak Malatya’ya kazandıracağız. Camimizin yapımını halkla birlikte, hayırla yapılacak inşallah. Caminin yapımında herkesin katkısı, herkesin paydası olduğu bir anlayışla olmasını sağlamalıyız. İnşallah hep birlikte Malatya için güzel bir caminin yapımını gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

Başkan Gürkan’ın ardından Mehmet Doğan yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ‘Kim Allah için bir mescit bina ederse Allah’da ona Cennette bir köşk bina eder’ buyuruyor." diyerek camilerin ehemmiyetine değindi.

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan’da, Şehirlerin hafızalarda kalmasını sağlayan en önemli eserlerden camilerin ve ibadethanelerin olduğunu söyledi.


Malatya'da Cuma Camii yapılacak

Malatya'da Cuma Camii yapılacak

Malatya'da Cuma Camii yapılacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.