Malatya'da depremde binaların yıkılma anı kameralara yansıdı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin etkisiyle Malatya'da yıkılan binaların görüntüleri Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi'ne (KGYS) anbean kaydedildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi sat 4.17'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu.

Depremin en çok yıkıma neden olduğu illerden biri de Malatya oldu. Depremin en çok yıkıma neden olduğu illerden biri de Malatya oldu. Kentte şu ana kadar 1386 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 444 kişi yaralandı, 1154 bina ise yıkıldı. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 2 bin 977’si ağır, 7 bin 129 binada hasar tespit edildi.

Kentin KGYS kameralarına yansıyan deprem anı dehşete düşürdü. Görüntülerde kentin üç farklı noktasındaki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde binaların yıkıldığı, elektriklerin kesildiği, gökyüzünde ışık patlamasının yaşandığı, can havliyle kendilerini dışarıya atan vatandaşları ayakta duramadığı görülüyor.

Başka bir görüntüde ise Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi, 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem sonrası Malatya'daki bir iş yerinden kaçış anı kayıtlara yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.