Malatya’da dron ile kaçak su tespiti yapılıyor

Malatya’da dron ile kaçak su tespiti yapılıyor

​Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, usulsüz su kullananları tespit etmek için dron destekli arama ve tarama çalışması yapıyor.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, usulsüz su kullananları tespit etmek için aralıksız çalıştıklarını ifade ederek, kaçak su tespit ekiplerinin, dron destekli arama tarama faaliyeti yürütüğünü belirtti.

“Malatya genelinde denetim yapılıyor”

Kaçak su kullanımına ilişkin bilgiler veren Karataş, “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tarımsal sulamada büyük oranda artış yaşanmaktadır. Bu dönemde içme suyu bakımından vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması, kaynaklarımızın daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla kaçak su denetimi çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Çalışmalarımızın temel amacı kaçak ve usulsüz su kullanımlarının önüne geçerek vatandaşlarımıza kesintisiz içme suyunu sağlamaktır. Kaçak su denetimleri vatandaşlarımızın faydasına olacaktır. Çalışmalar kapsamında Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz usulsüz su kullananları tespit etmek amacıyla dron destekli çalışıyor. Günlük üç ekibimiz merkez ve kırsal ilçelerde denetim yapmaktadır. Denetimler sonucunda, usulsüz su kullanımı tespit edildiğinde yasal işlem başlatılmaktadır. MASKİ Tarifeler Yönetmeliği Kaçak Su başlıklı 35'inci maddeye istinaden cezai işlem uyguluyoruz.” dedi.

“Kaçak suya 3 yıla kadar hapis cezası var”

Vatandaşları kaçak su kullanımı konusunda hassas davranmaya davet eden Karataş, kaçak su kullanımının para cezasının yanı sıra hapis ile de cezalandırıldığının altını çizdi.

Karataş, “Kaçak su kullananlar, diğer vatandaşlarımızın hakkını gasp etmektedir. Toplumun tamamının yararlanacağı bir hak, bir kul hakkı niteliğindeki suyun bedelinin hizmetin devamı için ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca suyun adil bir şekilde paylaşımı için herkesin abone olması, kayıt dışı kullanımların olmaması ve suyun israf edilmemesi gerekmektedir. Diğer taraftan abonelik yaptırmadan kaçak su kullanmak suçtur. TCK'nın 5237 Sayılı Kanun 163'üncü maddesi gereğince kaçak su kullanan kişiler hakkında idari para cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı belirtilmektedir.” ifadelerini kullandı.


Malatya’da dron ile kaçak su tespiti yapılıyor

Malatya’da dron ile kaçak su tespiti yapılıyor

Malatya’da dron ile kaçak su tespiti yapılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.