Malatya'da evden hırsızlık olayı ile ilgili 3 kişi tutuklandı

Malatya'da evden hırsızlık olayı ile ilgili 3 kişi tutuklandı

Suriye uyruklu bir ailenin ikamet ettiği evden 100 bin TL değerinde ziynet eşyası ve 20 bin TL nakit para çaldığı belirtilen 3 Suriyeli'den 2'si kaçtıkları Şırnak'ta diğeri de Malatya'da yakalandı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, ilde yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili açıklamada bulundu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Suriye uyruklu ailenin oturduğu evden 100 bin TL değerinde ziynet eşyası ve 20 bin TL nakit parayı çaldığı yapılan kamera ve PTS çalışmasıyla tespit edilen şüphelilerden 2'sinin olayın ardından Malatya'dan ayrıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Şüphelilerin S.A.H. ve Ö.H. isimli (Suriye uyruklu) şahıslar olduğu ve Şanlıurfa iline gittikleri burada ziynet eşyalarını bozdurarak 5 bin dolar ve 1700 TL'nin Ö. H. tarafından alınarak Şırnak İline gittiği, S.A.H.'nin ise sahibi olduğu telefon dükkanına malzeme alarak Malatya'ya döndüğü tespit edilmiştir. Yapılan operasyonda T. B, S. A. H. ve Ö. H. (Suriye uyruklu) yakalanmış, Ö. H.'nin üzerinden 5 bin dolar ve 1.700 TL para ele geçirilmiş, şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 16 bin TL, 2 adet altın ve 5 bin 500 TL değerinde cep telefonunu aksesuarı ve malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.

Adli mercilere sevk edilen 3 şüphelinin mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.