Malatya’da filyasyon ekibinde görev yapan onlarca din görevlisi Covid-19'a yakalandı

Malatya’da filyasyon ekibinde görev yapan onlarca din görevlisi Covid-19'a yakalandı

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Pandemi sürecinde birçok din görevlisinin Covid 19 nedeniyle hayatını kaybettiğini ve Malatya’da filyosyon ekibinde görev yapan onlarca din görevlisinin Covid’e yakalandıklarını belirtti.

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Pandemi sürecinde Diyanet ve din görevlilerinin yaptığı çalışmalar ve yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

Yetkililere çağrıda bulunan Engin, ek ders ücreti ve döner sermayesi olmayan din görevlilerinin başarı, takdir belgeleriyle onure edilmesi talebinde bulundu.

“Din gönüllülerimiz halkımızın ihtiyaçlarını gidermeye devam etmektedirler”

Engin, “16 Mart 2020 Pazartesi günü ikindi namazıyla beraber, camilerde cemaatle namaza ara verildiği andan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatları Coronavirus (Covid-19) salgının daha çabuk atlatılması için devletin bütün kurumları ile koordineli bir çalışma başlatmıştı. ‘Tedbir bizden takdir Allah'tandır’ bilinci ile maddi anlamda tedbirler alınırken, manevi yönümüz boş kalmasın diyerek, minarelerimizden her yatsı namazından sonra dualar, kelime-i tevhidler, salat ve selamlar ile halkımızın manevi duyguları canlı tutulması sağlanarak, cami ve cemaate olan özlemleri bir nebze olsun dindirilmiştir. Bu süreç içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı İlimiz Merkez; 13 İlçemiz ve ülkemiz genelinde mülki amirler tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarında binlerce din görevlisi arkadaşımız gönüllü olarak görev almış ya da görevlendirilmiştir. Din gönüllülerimiz halkımızın ihtiyaçlarını gidermişlerdir ve gidermeye devam etmektedirler.

“Ramazan ayında binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırılarak, moral ve motive desteği sağlandı”

Ramazan ayında yapılan çalışmalara da değinen Engin, “Bilahare ramazan ayı içerisinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kapı kapı dolaşılarak, binlerce ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda-nakit ve hediye çekleri ulaştırılarak bu kritik süreçte gönülleri hoş tutularak, moral ve motive desteği sağlanmıştır. Haziran ayı başından itibaren önce cuma namazı, ardından iki vakit akabinde beş vakit namazın kılınması için izin verildiği andan itibaren camilerimizde, vaaz ve hutbelerimizde “maske, mesafe, temizlik” kurallarına mutlaka uyulması gerektiği ifade edilmiştir.  Bu konu da sorumsuz, umursamaz davranmanın, hastalığı başkalarına bulaştırmanın kul hakkı olduğu dile getirilmiştir.

“Süleyman Soylu Türkiye'de tedbir, temizlik ve mesafe kuralına uyulan tek mekânın camiler olduğunu beyan etmiştir”

Engin, “Elhamdülillah camilerde başarıya ulaştık ki İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Türkiye'de tedbir, temizlik ve mesafe kuralına uyulan tek mekânın camiler olduğunu açıkça beyan etmişlerdir.” diye hatırlattı.

“Din görevlilerimiz hem filyasyon görevini hem de asli görevlerini ifa ediyor”

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çeşitli kademelerde görev yapan din görevlilerin hem filyasyon da hem de asli görevlerini yerine getirdiklerini belirten Engin, “Bugün Başkanlığımız bünyesinin çeşitli kademelerinde görev yapan İmam- Hatip, Müezzin- Kayyım, Vaiz ve uzmanlarımız ile birlikte tüm personel mahalle mahalle, köy köy, cadde cadde, sokak sokak Coronavirus’e (Covid-19) yakalanan hastalarımızı her gün evlerinde ziyaret eden filyasyon ekiplerinde, iş yeri denetim ekiplerinde yer almakta, bununla beraber kendi asli görevlerini de ifa etmektedirler. Kronik hasta olan, 60 yaş ve üzeri din gönüllülerimizin dışındaki personelin tamamına yakını kendi asli görev ile birlikte vatandaşlarımıza hizmet etmek, bilinçlendirmek, bu illet virüsü kapanların dışarı çıkmamalarını sağlamak, sağlık ekiplerinin belirlediği süreye kadar karantinada kalmalarını kontrol etmek, hastaların sorun ve sıkıntılarını ilgili makamlara iletmek, amacıyla İlimiz genelindeki tüm yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımız ziyaret edilmekte ve ikazlarda bulunulmaktadır.” diye hatırlattı.

“Ek ders ücreti ve döner sermayesi olmayan Din gönüllülerimizin başarı, takdir belgeleriyle onure edilmesini idarecilerimizden talep ediyoruz.”

Camilerde ezana müteakip minarelerden vaaz, sohbet ve hutbelerde konunun hassasiyeti ve ciddiyeti ile ilgili vatandaşların bilgilendirildiğini söyleyen Engin, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla din görevlilerinin temsilcileri olarak sesimizi bir kez daha duyurmak istiyoruz: konu vatan, millet, ezan, din, namus, bayrak, insanlığın sağlığı, huzur ve mutluluğu ise biz din gönüllüleri olarak elimizi, kolumuzu değil, tüm bedenimizi taşın altına koyar, yani canımızı çekinmeden feda ederiz. Din gönüllüleri olarak ülkemizin zor durumda kaldığı ya da olumsuzlukların baş gösterdiği tüm zamanlarda devletin bekası, milletimizin huzur ve mutluluğu, insanlığın hidayete ermesi için mücadele etmektedir. Bu vesile ile ek ders ücreti ve döner sermayesi olmayan din gönüllülerimizin başarı, takdir belgeleriyle onure edilmesini idarecilerimizden talep ediyoruz."

“Bu süreçte ülke genelinde onlarca din görevlisi hayatını kaybetti. Filyasyon ekibinde görev yapan onlarca din görevlisi Covid-19'a yakalandı”

Ülkede Coronavirus’e yakalanan onlarca din gönüllüsünün hayatını kaybettiğine dikkat çeken Engin, “Vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve camiamıza sabırlar diliyoruz. İlimizde de filyasyon ekibinde görev alan din gönüllülerimizden Coronavirus’e (Covid-19) yakalanan onlarca kardeşimiz var, kendilerine Cenabı Haktan acil şifalar diliyoruz. Biz Din gönülleri olarak hem Cami’de hem sokaktayız, 7-24 ayaktayız. İnşallah hayatta olduğumuz sürece ayakta kalmaya devam edeceğiz!” diye konuştu.

İLKHA


Malatya’da filyasyon ekibinde görev yapan onlarca din görevlisi Covid-19'a yakalandı

Malatya’da filyasyon ekibinde görev yapan onlarca din görevlisi Covid-19'a yakalandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.