Malatya'da ihtiyaç sahipleri için toplanan ilaçlar İHH’ya teslim edildi

Malatya'da ihtiyaç sahipleri için toplanan ilaçlar İHH’ya teslim edildi

Malatya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği, "Ziyan Olmasın Şifa Olsun" kampanyası ile toplanan 862 bin TL’lik değerindeki ilaç, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İnsani Yardım Vakfına (İHH) teslim edildi.

İlaçların teslimi için Büyükşehir Belediyesi binası önünde bir tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile İHH üyeleri katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, “Geleneksel hale gelen ve hemşerilerimizin büyük katkısıyla ciddi bir ilaç bağışında bulunuluyor. Bu ilaçları hem eczacı arkadaşlar hem de bizim Esenlik marketlerimizde toplanıyor. Aile Sağlık Merkezleri’nde kutularımız var. Vatandaşlarımız ilaçlarını oraya teslim ediyorlar. Arkadaşlarımız bu ilaçları topluyorlar. Getirip buraya cinsine göre ayrıştırıyorlar. Ayrıştıktan sonra reçete karşılığında vatandaşlarımızı bu imkândan faydalandırıyoruz. Özellikle İHH ile yurt dışına, savaş mağdurlarına ve oradaki kardeşlerimize gönderiyoruz. Bugün göndereceğimiz ilaçlar sadece 862 bin TL’lik değerdedir. 2019 Nisan ayından bugüne kadar Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 8 Milyon TL’lik ilaç toplandı. Bu ilaçlar hem vatandaşlarımıza hem de yurt dışındaki savaş mağdurlarına ulaşmış oldu. Ben burada özellikle çalışma arkadaşlarıma ve buna katkıda bulunan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan ilaç yardımından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, “Ne zaman insanlık adına bir çalışma yapalım desek hep yanımızda hissettik. Bugünde başkanımızla savaş mağdurlarına ilaç göndermek için bir aradayız. Bazen ne fark eder ki bu yaptığınız şeyler diye düşünülebiliyor ama emin olun ki insanlık adına atılan her adım başka insanların kurtuluşu için çok şey ifade ediyor. Kolu bacağı kopmuş veya hastalıktan kıvranan bir çocuğuna ağrı kesici vermeyen bir anne için bu çok şey ifade ediyor.” diye dikkat çekti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise uzun zamandan beri birlikte çalıştıklarını ve insanlığın menfaatine olan bütün çalışmalarda da yer alacaklarını belirterek, “Kardeşlerimizin sağlığını korumak ve onlara bir nebze olsun yardımda bulunmak maksadıyla yapılan bu çalışmalardan dolayı Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanımıza ve bu ilaçları ilgili yerlere götüren İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin Bey’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu ilaçlar ihtiyaç duyulan yerlere gönderildiği gibi, bizim sağlık personellerimiz, doktorlarımız gerek saha taramasında gerekse alan taramasında hasta muayene sırasında eğer ihtiyaç duyarlarsa bu ilaçları ihtiyaç duyulan hemşerilerimize verildiğine buradan ifade etmek istiyorum.” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.