Malatya’da kaçak su kullanan yaklaşık 2 bin kişi hakkında işlem yapıldı

Malatya’da kaçak su kullanan yaklaşık 2 bin kişi hakkında işlem yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana il genelinde yapılan kaçak su kullanımına ilişkin denetimlerde, 1986 kişiye 5 milyon 18 bin TL para cezası kesildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili MASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, usulsüz su kullanımının önüne geçmek ve kaçak su tüketimini en aza indirmek için Malatya merkez ilçeler başta olmak üzere, tüm ilçelerde denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi.

Abone olmaksızın sayaçlı olarak usulsüz su kullananlara veya ölçümü engellemek ve mühür kırmak suretiyle kaçak su kullanan toplam bin 986 kişi hakkında tutanak tutulduğu ve haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada, kaçak ve usulsüz su kullanıldığına dair gelen ihbar ve rutin kontrollerde 4 bin 400 adet tarama yapıldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "3 bin 800 noktada, gelen ihbar ve rutin denetimlerin yapıldığı merkez ilçelerden Battalgazi’de, 659 adet tutanak tutulurken, bir milyon 972 bin TL para cezası kesildi. Yeşilyurt’ta ise 900 adet tutanak tutularak bir milyon 950 TL ceza kesildi. Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge ve Yazıhan ilçelerinde 600 noktada yapılan denetimlerde, 427 kişi hakkında tutanak tutularak, bir milyon 96 bin TL ceza uygulandı." denildi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, kaçak su kullanan kişiler hakkında idari para cezası ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.