Malatya'da kardan kapanan yollar ulaşıma açıldı

Malatya'da kardan kapanan yollar ulaşıma açıldı

Son günlerde doğu ve güneydoğuyu etkisi altına soğuk hava Malatya'da kar yağışına dönüştü. İl merkezi kar yağışından etkilemezken, Pütürge ilçesinde bazı noktalarda kar kalınlığı 4-5 metreye ulaştı.

Daha çok ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, bazı ilçelerde mahalle yollarını ulaşıma kapatmıştı. Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kapanan yolları tekrar ulaşıma açtı.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Karla mücadele ekipleri, sorumluluk sahasında bulunan grup yollarını açtığı gibi, sorumluluk alanında bulunmayan ara yolları da açıyor. Bu çalışmalarını tüm ilçelerde yapan ekipler, Pütürge de kar kalınlığının 4-5 metreyi bulduğu noktalarda bile bu çalışmalarını sürdürüyor. Karın erimesiyle birlikte grup yollarında oluşan heyelan ve toprak kaymalarına da müdahale eden ekipler, yollardaki toprak yığınlarını temizliyor. Oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler alan ekipler riskli bölgelerde geçişlerin kontrollü şekilde yapılmasını sağlıyor." İfadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, Doğanşehir ilçesi Küçüklü mahallesinde ikamet eden Mulla Sucu (65) adlı vatandaşın rahatsızlandığının bildirilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mahalle yolu açılarak, sağlık ekiplerinin hastaya ulaşımının sağlandığı ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.