Malatya’da "Kayısı Kebabı" dönemi

Malatya’da "Kayısı Kebabı" dönemi

​Malatyalı esnaf, kayısıyı gündemde tutmak ve farkındalık oluşturmak için dükkânın önünde mangalda "Kayısı Kebabı" yapıp vatandaşlara ikram etti.

Birçok alanda kullanılan Malatya kayısısıyla yapılan pazlama, kadayıf ve baklavadan sonra şimdi de "Kayısı Kebabı" yapıldı.

Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı Malatya'da 2020 yılında 100 ülkeye 90 bin 317 ton kuru kayısı ihraç edilerek, 266 milyon 202 bin döviz girdisi sağlanmıştı.

Şire Pazarı esnafından İrfan Yılmaz, Malatya kayısısını gündemde tutmak ve farkındalık oluşturmak için dükkânın önünde tezgâh açarak mangal yakıp kayısı kebabı yaparak vatandaşlara ikram etti.

“Farkındalık oluşturmak için kayısı kebabı yaptık”

Malatya kayısısını gündemde tutmak ve farkındalık oluşturmak için kayısı kebabı yaptığını belirten Yılmaz “Karadenizliler hamsinin turşusunu, pilavını, baklavasını kömbesini yapıyorlar. Bizde kayısıyı gündemde tutmak için kayısı kebabı yapalım dedik. Çok güzel oldu yiyenler beğeniyor. Talep olursa yapmaya devam edeceğiz. Şu anda farkındalık oluşturmak için yaptık. Yapımı da çok kolay ateş, mangal ve kayısı oldu mu yapmak için yeterli oluyor.” dedi.

"Kayısı çok faydalı ve doğal bir ürün"

Kayısıdan birçok ürün elde ettiklerini dile getiren Yılmaz "Kayısı kebabından önce bazlama,baklava yaptık. Bir de çayın yanına şekerin yerine kayısı verme çalışmamız oldu, bir çay ocağında denedik. Çayın yanına şeker yerine müşterilere kayısı verildi müşteriler çok memnun oldu. Özellikle kayısı çay ve kahve ile birlikte çok güzel gidiyor. Denenmesini tavsiye ediyorum. Çünkü bilindiği üzere şeker sağlığa zararlı, kayısı da şeker olmadığı için kan şekerini yükseltmez. Kayısı çok faydalı ve doğal bir ürün.” ifadelerini kullandı.

“Herkese tavsiye ediyorum”

Kendisinin kebapçı olduğunu ve ilk defa "Kayısı Kebabı" yediğini belirten Mikail Tuncel, kayısıdan yapılan kebabın çok lezzetli olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini söyledi.

“Kayısı kebabının bu kadar lezzetli olabileceğini tahmin etmiyordum”

Kayısı kebabının bu kadar lezzetli olabileceğini tahmin etmediğini yedikten sonra anladığını söyleyen İbrahim Gür “Aşçı olarak emekli oldum. Gıda sektöründen iyi anlıyorum. Rastgele buradan geçiyordum "Kayısı Kebabı" yapıldığını gördüm. Yedim gerçekten de çok güzel ve lezzeti kıvamında. O kadar lezzetli ki bir aşçı olarak gerçekten söyleyecek kelime bulamıyorum.” ifadelerini kullandı.


Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Malatya’da

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.