Malatya'da Mevlid-i Nebi etkinliği

Malatya'da Mevlid-i Nebi etkinliği

​Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programında Hz. Muhammed'in merhamet yönüne dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya İl Koordinatörlüğü, "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Program, İlahiyatçı Muhammed Arslanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı Mesut Gezer, açılış konuşması yaptı.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in merhamet yönüne dikkat çekti.

Günümüzde merhamet duygusuna çok büyük ihtiyacın olduğunu söyleyen Göktaş, "Dünyada hele İslam dünyasında merhamete olan susuzluğumuz, açlığımız öylesine çok ki. Birbirimizden artık merhamet bekliyoruz. O halde merhamet denilen bu enerjiyi nasıl ortaya çıkaralım?" dedi.

"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." ayetinin tam manasıyla izah edilmediğini belirten Göktaş, "Allah’ın resulü öncelikle kendi yaşadığı dünyaya merhametliydi. Merhametini onlara gösterdi. Evine, kızlarına, diri diri toprağa gömülen çocuklara gösterdi. Zalimlerin yakasından tutarak mazlumlara gösterdi. Tamam, bu böyle doğrudur. Bunu böylesine ispat edebiliriz. Ondan sonra biz de onun ümmetiyiz. Onun yolunu devam ettirmek üzere rahmetini de devam ettirmiş olacağız. Evet, buda bir izah tarzıdır. Ama yetmez. Allah-u Teâlâ son bir peygamber gönderiyor. Bu, 'son' kelimesi de önemli. Yani daha gönderemez miydi? Allah’ın hazinesinde resul olacak resul yaratamaz mıydı? Resul gönderecek birileri yok muydu?  Olabilirdi ama göndermedi. Niye göndermedi acaba? Onu da düşünelim ve buradan aslında bizim omuzumuza bir yük veriliyor da onun için.  Bundan sonra peygamber gelmeyecek ama Allah-u Teâlâ,  'Ey insanlar! Bundan sonra Firavun da gelmeyecek, bundan sonra Nemrutlar gelmeyecek' demiyor. Allah-u Teâlâ 'bundan sonra tağutlar, zalimler, diktatörler gelmeyecek' demiyor ama acı olan nedir? Musa gelmeyecek, İbrahim gelmeyecek, Muhammed aleyhissalâtu vesselam gelmeyecek. Ama ötekiler gelecek. O zaman bizim aleyhimize değil mi bu durum? İnsanoğlunun aleyhine değil mi? Nemrutlar, Ebu Lehebler, Ebu cehiller devam edecekse ve Muhammed aleyhi selam gelmeyecekse biz ne yapacağız, dememiz lazım." diye konuştu.

 Allah-u Teâlâ'nın bunun yolunu da gösterdiğini ifaden Göktaş, "Yani sadece zalimlerin karşısına dikilme sıfatı değil; merhamet sıfatından tut hepsi. Yani kardeşler şunu demek istiyorum: 'Resul sizin üzerinize şahit ve siz de bütün insanlığın üzerine şahit olacaksınız.' Burası çok önemlidir. Yani belki biraz abartıyor dersiniz ama kıyamet gününe kadar peygamberlik görevini bu şahit ümmet yürütecek. İnanın ki bu görev bu ümmete verilmiştir, bütün bunları yapma görevi bize verilmiştir." diye belirtti.

Program seslendirilen ilahiler ve sinevizyon gösteriminin ardından yapılan dua ile son buldu.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.