Malatya'da Montrö bildirisini yayımlayan emekli amiraller hakkında suç duyurusu

Malatya'da Montrö bildirisini yayımlayan emekli amiraller hakkında suç duyurusu

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları, yaptıkları basın açıklamasıyla 104 emekli amiralin "darbe" imalı bildirisine tepki göstererek haklarında suç duyurusunda bulundu.

Malatya'da faaliyet gösteren birçok STK temsilcisi, Yeni Camii Meydanı'nda bir araya gelerek 104 emekli amiralin "darbe" imalı bildirisi ile ilgili "Vesayete, darbeye geçit yok; milletimizin yanındayız darbecilerin karşısındayız." sloganıyla basın açıklaması düzenledi.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, emekli amiraller hakkında soruşturma başlatılmasının isabetli olduğunu bu kararın faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri ortaya çıkaracak bir hukuki sürecin üretmesini beklediklerini kaydetti.

"Milletin iradesinden rahatsız olanlar kendini ifşa etti"

Ali İmran Suresi'ndeki, "Onların kinleri ağızlarından dışarı taşmıştır. Kalplerinde gizledikleri ise daha kuvvetlidir." Ayet-i Kerimesini okuyarak açıklamasını sürdüren Söylemez, şöyle devam etti:

Türkiye'nin egemen ve tam bağımsız ülke kararlılığından, Silahlı Kuvvetleri dahil olmak üzere devletin kurumlarının milletin emrinde, milletin iradesine, medeniyet ve inanç değerlerine hassasiyetle yol almasından rahatsız bir grup zevat, kendini ifşa etti. Aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinen, kâğıt üzerinde 'Deniz Kuvvetleri emeklisi' gerçekte ise 'amiral eskisi' 104 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden 'fikir beyanı' sığınmasına da fırsat verecek fakat esasında darbe heveslerini ortaya koyan 'muhtıra çağrışımlı' bir açıklama yaptı. Vesayet döneminin tetikçisi, milli irade esaslı sivil siyaset sürecinin emeklisi sıfatlarına haiz demokrasi sefili güruh; çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri açıklamayla, siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini, gaflet, dalalet ve millet iradesine ihanet gayretlerini beyan etmişlerdir. FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş heves ve hedefleri, açıklamayla gün ışığına kavuşan kirli niyetleri milletimizle birlikte görüyoruz ve not ediyoruz. Milletimizin, bu türden hedefleri, niyetleri ve fiilleri, failleri, iştirakçileri ve azmettiricileri ile mahşeri vicdanında mahkûm etme iradesini ve tarihin çöplüğüne gönderme dirayetini herkese bir kez daha hatırlatıyoruz.

"Darbeye tevessül eden herkese haddi bildirilmelidir"

"Bu açıklama göstermektedir ki; emekli de olsa bazı darbe heveslilerinin siyasete müdahale etme, millet iradesine çelme takma, darbe çığırtkanlığı yapma ve gayrı milli odaklara selam çakma hastalığı devam etmektedir." diyerek devam eden Söylemez, "Bir kısım kendini bilmez mütekait askerin sözde ülkenin bekasını düşündükleri izlenimi vererek siyasete müdahale etme cüretleri; hukuki açıdan ihanetin, fiili açıdan açık bir zavallılığın, akılsızlığın ve ahlaksızlığın göstergesidir. Biz, açıklamayı yapanlar ve yazanlar kadar yayanlar, yaptıran ve yazdıranların da farkındayız. Bu yönüyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 104 darbe tetikçisi, amiral eskisi ve açıklamaları hakkında soruşturma başlatmış olmasını isabetli buluyor, bu kararın faillerle birlikte iştirakçileri ve azmettiricileri ortaya çıkaracak bir hukuki süreç üretmesini de bekliyoruz. Darbeye tevessül eden, milletin iradesini ve inanç değerlerini hedef gösteren, sivil siyasi iradenin hukukunu yok etmeye yeltenen herkese haddi bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir." dedi.

"Bu millet tarihin en organize kalkışmalarına karşı yekvücut olup ayağa kalkmıştır"

Söylemez, son olarak şunları söyledi:

"Yerli işbirlikçileri ile oyun kurmaya çalışan zelil güçlere gelince, değil 104 denizci, tüm yerli hainler ve efendileri olarak bir araya gelseniz bile ne bu milleti yok edebilir ne de Peygamber ocağını söndürebilirsiniz. Sayınızın çokluğu Anadolu insanının basireti, feraseti karşısında galip geleceğiniz anlamını taşımıyor. Bu aziz millet, tarihin en organize ve en alçakça kalkışmalarına karşı yekvücut olup ayağa kalkmış, kendisine biçilmek istenen kefeni yırtıp atmış, kendisini tarih sahnesinin dışına atmak isteyen dâhilî ve haricî düşmanlarına bir daha asla unutamayacakları hezimetler yaşatmıştır. Millet iradesine karşı hâlâ bu gibi anti demokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkan bedhahlardan bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa, onlara ve tüm uzantılarına karşı Malatya Sivil Toplum Kuruluşları olarak buradan ilan ediyoruz: Hodri Meydan! Haddinizi Bilin! Milletimizin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden Sivil Toplum Kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz. Dâhilî ve haricî bütün bedhahlar, hainler ve onların her türlü uzantıları bilmeliler ki, şehitlerimize verdiğimiz sözlerin arkasında, millet iradesinin yanında; darbelerin, vesayetin, emperyalizmin, ihanetin karşısındayız. Gerektiğinde 'Bin gider bir döneriz ama zaferle döneriz.' "Onlar tuzak kurdular. Allah onların tuzaklarını boşa çıkardı. Allah onların tuzaklarını boşa çıkaranların en hayırlısıdır. (Ali İmran-54)"

Basın açıklamasının ardından adliyeye giden STK temsilcileri emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulundular.


Malatya'da Montrö bildirisini yayımlayan emekli amiraller hakkında suç duyurusu

Malatya'da Montrö bildirisini yayımlayan emekli amiraller hakkında suç duyurusu

Malatya'da Montrö bildirisini yayımlayan emekli amiraller hakkında suç duyurusu

Malatya'da Montrö bildirisini yayımlayan emekli amiraller hakkında suç duyurusu

Malatya'da Montrö bildirisini yayımlayan emekli amiraller hakkında suç duyurusu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.