Malatya'da toplu taşımaya zam

Malatya'da toplu taşımaya zam

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araçlarında Malatya kartta bir kişilik tam kart ücretinin 3 TL, öğrenci fiyatının 2 TL, aktarmalı biniş ücretinin ise 1,25 TL’ye yükseldiğini duyurdu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, MOTAŞ bünyesinde hizmet vermekte olan şehir içi toplu taşıma araçlarında yapılan zamla ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 29 Temmuz 2021 tarih ve 2021/80 sayılı UKOME Kararı doğrultusunda şehir içi toplu taşıma yapan araçların taşıma ücretlerinde güncellemeye gidildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "3 Ağustos tarihi itibariyle uygulamaya alınan karar gereği; sivil tek binişler 3 TL olurken, öğrenci ise 2 TL’ye yükseltildi. Tek binişlik kartlarda ise 2 binişlik kartlar 8 TL, 4 binişlik 16 TL, 6 binişlik ise 24 TL, aktarmalı biniş ücreti de 1,25 TL olarak güncellendi. Yeni tarifeye göre kırık-kayıp yenileme ücreti 25 TL, vizeleme ücreti ise 10 TL olarak belirlendi." ifadelerine yer verildi.

Şehir içi toplu taşıma araçlarında daha önce Malatya kartta bir kişilik tam kart ücreti 2,6 TL, öğrenci fiyatı 1,75 TL, aktarmalı biniş ücreti ise 1 TL olarak tahsil ediliyordu.

Büyükşehir Belediyesi, yaptığı zam nedenini ise son yıllarda artan yakıt gideri ile yedek parça fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını kaydetti.


Malatya'da toplu taşımaya zam

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler