Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Yeni eğitim-öğretim yılı töreninde konuşan Vali Aydın Baruş, 70 okul binasının inşa çalışmalarına başladıklarını, bazı okulların inşaat aşamasında, bazı okulların ihale aşamasında bazı okulların ise proje imar çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Malatya Yeşilyurt ilçesinde bulunan Niyazi Mısri İlkokulunda tören düzenlendi. İl protokolünün katıldığı tören, okul öğrencilerin okudukları şiir ve İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İlde 573 okulda, 7 bin 773 derslik ile eğitim yapıldığını, okullarda 12 bin 672 öğretmenin görev yaptığını ve toplamda 173 bin 589 öğrencinin eğitim aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kanbay, ders kitaplarının dağıtımını gerçekleştirdiklerini ve tüm okullarda salgın tedbirleri çerçevesinde gerekli hijyen koşulları ve ortamının sağlandığını söyledi.

“Tarihin en uzun teneffüsü inşallah sona eriyor”

İnsanın eğitimle doğmadığını ama eğitimle yaşadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kanbay, “Eğitim, insana ‘kendi olma’ şansını tanıyan bir uğraştır. Evet; hayatın her alanında eğitim yapılabilir, ancak okul, biricik eğitim evidir, yaşam alanıdır. ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Bu düşünceden yola çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan, Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz. Pandemi dönemi, yani tarihin en uzun teneffüsü inşallah sona eriyor. Öğrencilerimiz sıralarını, öğretmenlerimiz derslerini çok özlediler, bunu biliyoruz. Okul kokusunu hepimiz içimize çekmek istiyoruz.” dedi.

“Bizler yalnızca bir mesleğe eleman yetiştirmiyoruz aynı zamanda ülkesine ve milletine faydalı iyi insanlar yetiştiriyoruz”

Kanbay, “Bizler yalnızca bir mesleğe eleman yetiştirmiyoruz, aynı zamanda ülkesine ve milletine faydalı, iyi insanlar yetiştiriyoruz. Ülkemizin ve dünyamızın geleceğini okullarda inşa ediyoruz. Bunun bilincindeyiz ve gururluyuz. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim ailesine; Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” temennisinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın konuşmasının ardından selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, öğrencilere başarılar diledi.

“Medeniyet yarışında milletleri öne çıkaran ve lider yapan en önemli unsur eğitimli insan kaynağıdır”

Eğitimin, çocukların yeteneklerine uygun olarak, günün ve geleceğin gerektirdiği şekilde donanımlı olarak yetişmesinde, ülkenin insan kaynağının nitelikli hale gelmesinde, çok önemli rol oynayan bir süreç olduğuna dikkat çeken Vali Aydın Baruş, “Ünlü Bilim İnsanı Albert Einstein'ın; ‘Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.’ sözü, eğitimin bu yöndeki ehemmiyetine işaret etmektedir. Bugün dünyadaki ülkeler arasındaki gelişmişlik sıralamasına baktığımızda, insan kaynağını en iyi şekilde eğiten ve yetiştiren ülkelerin ekonomik ve sosyal anlamda en ön sıralarda yer aldığını görüyoruz. Milletler arasındaki medeniyet yarışında milletleri öne çıkaran ve lider yapan en önemli unsurun eğitimli insan kaynağı olduğunu rahatlıkla görebiliriz. İnsan kaynağının nitelikli hale getirilmesi, bu insan kaynağının eğitim sayesinde ahlak ve zekâ bakımından olgunlaşması, böylece toplumdaki maddi ve manevi kalkınma heyecanının ve geleceğe ilişkin umutların korunmasında eğitimin vazgeçilmez bir önceliğe sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.” diye kaydetti.

“Yaklaşık 70 okul binasının inşa edilmesi için çalışmalara başladık”

Çocukların daha sağlıklı ve rahat bir ortamda eğitime ulaşabilmesi için; eski okul binalarının yenilenmesi ve güçlendirilmesi çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Baruş, şöyle devam etti:

“Sabahçı ve öğlenci olarak ikili eğitim veren okullarımızın gün boyu eğitim verebilmesi amaçlarına yönelik olarak yeni okul binalarının inşa edilmesine çalışıyoruz. Bu kapsamda; bu eğitim öğretim yılında yaklaşık 70 okul binasının inşa edilmesi için çalışmalara başladık. Bazı okullarımız inşaat aşamasında, bazı okullarımız ihale aşamasında, proje çalışmaları ya da imar çalışmaları devam eden okullarımız var. Okullarımızın yapımını süratle tamamlayarak inşallah öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi; özel derslikleri, laboratuvarları ve atölyeleri ile donanımlı okullara kavuşturacağız. Öğrencilerimizin derslerini aldığı okul binaları yanında, spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerini rahatça yapabileceği alanların artırılması için de çalışmalar yapıyoruz. Yeni okul binalarımızın ve diğer eğitim tesislerinin inşa edilmesinde katkı sunan Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve personeline, yeni okulların yapımında yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

“Çocuklarımızın eğitimine devam edebilmeleri alınan tedbirlere tam anlamıyla riayet edilmesiyle mümkün olacaktır”

Baruş, “Okullarımıza devam eden çocuklarımızın can güvenliğini temin edebilmek, Covid-19 salgını nedeniyle oluşan risklere karşı sağlıklarını koruyabilmek amacıyla gerekli önlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. Tüm görevlilerimizden, okul yöneticilerimizden, öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden ve öğrenci velilerinden ricamız alınan tedbirlere uyulması konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleridir. Çünkü; çocuklarımızın eğitimine devam edebilmeleri ancak alınan tedbirlere tam anlamıyla riayet edilmesi, tedbirlere uymayanlarla ilgili olarak gerekli şikayetlerin ilgili birim ve görevlilere iletilmesiyle mümkün olacaktır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında okulların, okul çevrelerinin ve okul servislerinin öğrencilerimiz için daha güvenli hale getirilmesi konusunda tedbirlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Çocuklarımızın eğitim hayatının başarılı ve mutlu geçmesinde; idarecilerin, öğretmenlerin, aile fertlerinin, tüm kurum ve kuruluşlarının payı olduğunu unutmadan birlikte hareket ettiğimiz takdirde eğitimde Malatya olarak hak ettiğimiz yere geleceğimize inandığımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Baruş, son olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını ve başarılar getirmesini diledi.


Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Malatya'da yeni okul binalarının yapımına devam ediliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.