Malatya’da yeni yapılan binaların bir kısmı yıkılırken, bir çoğu da ağır hasar gördü

Kahramanmaraş depremlerinde Malatya Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan ve 2-3 yıl önce yapımı tamamlanan binaların bir kısmı yıkılırken, bir çoğu da ağır hasar gördü.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan merkezli meydana gelen 2 büyük depremde Malatya’da ağır tahribat oluştu.


Depremlerde, 1393 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 444 kişi yaralandı ve 3 bin 103 bina yıkıldı. Devam eden çalışmalarda şimdiye kadar ağır, orta ve az olmak üzere yaklaşık 43 bin binada hasar oluştuğu tespit edildi.

Kentin en lüks ve prestij mahallelerinden olan Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi de ağır hasar gördü. Genelde elit kesimin yaşadığı mahalledeki milyon dolarlık binaların bir kısmı depremde yıkılırken birçoğu da ağır hasar gördü. Daha yeni kaba inşaatı biten bazı binaların da hasar gördüğü gözlemlendi.

Evlerinde az ile orta hasar alan bazı vatandaşların evlerini tahliye ederek, eşyalarını çıkardıkları görüldü.

Evlerini 2-3 yıl önce aldıklarını, evlerinin yıkık ve ağır hasar almasından dolayı mağdur olduklarını belirten mahalle sakinleri, ihmali olanlardan hesap sorulmasını istiyor.

“Bütün emeğimizi buraya vermiştik ama artık evimiz barkımız hiçbir şeyimiz kalmadı”

Dairesini 2020 yılında aldığını belirten mahalle sakinlerinden Mehmet Fatih Akıncı, “İki yıl içerisinde evimizi kurduk, depremde hepsi yıkıldı gitti. Şu an da bulunduğumuz semtte yapılan binaların hepsinde hasar var ve mağduruz! Evimizi taşıyacak yerimiz yok. Bunda kimin ihmali varsa, Allah belalarını versin. Yeni binaydı. Bütün emeğimizi buraya vermiştik ama artık evimiz barkımız hiçbir şeyimiz kalmadı. 2 milyonluk dairemiz gitti, ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. Sivas’ta ev tuttuk artık oraya yerleşeceğiz. Perişan haldeyiz!” diyerek yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

“Her borcumuzu ödeyeceğiz hem eşyalarımızı çıkartamıyoruz. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz”

Oturdukları binanın 3 yıl önce yapıldığını ve depremde yerle bir olduğunu kaydeden Fazilet Akıncı, “Yaklaşık 200 bin TL’ye yeni eşya alarak eve taşınmıştık. Tam eşyaların taksiti başlarken bu duruma düştük. Her borcumuzu ödeyeceğiz hem eşyalarımızı çıkartamıyoruz. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz.” dedi.

“İki yıllık evimiz depremde oturulamayacak duruma geldi”

Dairelerinin daha 2 yıllık olduğunu belirten Fikriye Tuncan, “Evimiz depremde oturulamayacak duruma geldi. Bir şeyimiz kalmadı hepsi gitti. Çok üzgünüz. Kiracıyız ama eşyalarımız bir daire fiyatıydı içeriye giremiyoruz, dışarıdayız mağduruz!” diye kaydetti.

“Lükstü yeni dairelerdi diye aldık ama hepsi gitti!”

Dairelerini bir yıl önce aldıklarını ifade eden Songül Koç, “Üç yıllık bir binaydı ve böyle bir felakete uğradık ne eşyamız ne de malamız kaldı hepsi gitti. Bu kızımın dairesi benimde ve birçok akrabamızın evleri de buradaydı. Lükstü yeni dairelerdi diye aldık ama hepsi gitti.” diyerek mağduriyetini dile getirdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.