Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar olmak üzere yolculara karşı saygısız davranan şoförlerin, halk otobüsü şoförlüğü yapabilir kartını iptal edeceklerini belirtti.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, şoförlerin 65 yaş üstü vatandaşlara çıkardığı sıkıntılar, araçların yaş sınırı ve yürürlüğe giren S plakası ile ilgili soruları yanıtladı.

"Yolcular bizim başımızın tacıdır, namusumuzdur, annemizdir, babamızdır. Biz kendilerine karşı saygılı davranmak zorundayız." diyen İnce, şoförlerin Büyükşehir Belediyesinin aldığı Meclis kararına uymak zorunda olduklarına dikkat çekerek, vatandaşlara karşı saygısız davranan şoförlerin halk otobüsü şoförlüğü yapabilir kartını iptal edeceklerini ve onları şoförlük hakkından men edeceklerini söyledi.

Korsan araçların önüne geçilebilmesi için uzun bir süredir gündemde olan S plaka ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla yüz artı yüz S plaka tahsisi ile ilgili çalışmalarda sona geldiklerini söyleyen İnce, bundan sonra korsan çalışanlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Araçların trafikten men edilme yaşı olan 12 artı 2 yaş sınırının önümüzdeki yılın 7'inci ayınca son bulacağını hatırlatan İnce, araçların çöpe gitmemesi için 19 yaş sınırı ve muayeneden geçen araçlara izin verilmesi için gerekli bakanlıklara taleplerini ilettiklerini söyledi.

"Yolculara saygısız davranan şoförlerin, halk otobüsü şoförlüğü yapabilir kartını iptal edip şoförlükten men edeceğiz"

Devletin 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz binme hakkı tanıdığını hatırlatan İnce, vatandaşlar da sonuna kadar bu hakkını kullanacaklarını söyledi.

İnce, "Ücretsiz binen tüm yolcularımız da aynı şekilde. Ancak gelir gideri karşılayamadığımız dönemler olduğu zamanda bazı şoför arkadaşlarımızın agresif davranışları olmaktadır. Bununla ilgili bizler de şikâyetler alıyoruz, ancak bu doğru bir tavır değildir. Bu şoförlerimizin yolcularımıza agresif davranışlarını, saygısız davranışlarını affetmemiz mümkün değildir. Bu noktada bu araçların birçoğunda kamera yoktur, yakın bir zamanda araç takip sistemine, sesli ve görüntülü kamera sistemine tüm otobüslerimiz geçecektir. Bundan sonra vatandaşımıza saygısız davranan, yolcularımıza rahatsızlık veren şoförlerimizin çalışmasına asla müsaade etmeyeceğiz. MOTAŞ'ın eğitimler sonucu şoförlere vermiş olduğu bir kart var, eğer bu şikâyetler şoförler üzerine geldiği zaman belediyemizin vermiş olduğu halk otobüsü şoförlüğü yapabilir kartında iptale gideceğiz. Şoförlük hakkından men edeceğiz. Yolcuya saygılı davranacaksın, ekmeğinin peşinden koşacaksın. Zarar ediyorsan bu işi yapmayacaksın." dedi.

"Vatandaşlarımız şikâyet ettiğinde biz gerekli yasal işlemi başlatırız"

Tüm şoförlere çağrıda bulunan İnce, "Tüm halk otobüsü şoförlerimizi ve diğer tüm şoförlerimizi bir kez daha uyarıyorum. Yolcular bizim başımızın tacıdır, namusumuzdur, annemizdir, babamızdır… Biz saygılı davranmak zorundayız, biz işimizi yapmak zorundayız. Bu gibi şoförlere hiçbir sektörde müsaade vermemiz mümkün değildir. Gerek serviste gerek minibüste gerek halk otobüsünde biz işimizi yapacağız, ama hakkımızı da kazanacağız. Alınan Meclis kararına herkes uymak zorundadır, bu alınan kararlar herkesi bağlayıcıdır. Bununla ilgili de vatandaşlarımızın uygunsuz davranışta bulunan şoförlerimizin plakasını gerek odamıza gerek ilgili belediyemize şikâyet ettiği sonucunda biz gerekli yasal işlemi başlatırız. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla minibüslerimize ve otobüslerimize binebilir." diye konuştu.

"S plaka tahsisi ile ilgili çalışmalarda sonuna geldik"

Aylardır gündemde olan S plaka gündemi ile ilgili Büyükşehir Belediye meclisinin almış olduğu kararla yüz artı yüz S plaka tahsisi ile ilgili çalışmalarda sonuna geldiklerini söyleyen İnce, şöyle devam etti:

Geçen hafta Büyükşehir Belediye meclisinin kararı ile yüz artı yüz S plakası 103 bin TL'den satış kararı alındı. Bu noktada büyükşehir belediye başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a şahsım ve servisçi esnaflarım adına teşekkür ediyorum. Özellikle son zamanlardaki plaka tefecilerinin belediyemize yapmış olduğu yoğun baskı birtakım çıkar çevrelerinin S plaka üzerinden yapmak istediği rantlar ve korsan çalışan araçların bahane üreterek Organize Fabrikalarına Organize Sanayiye korsan çalışmasının önünü açmak amaçlı, S plaka bulamıyoruz gibi bahanelerinden dolayı servisçi esnaflarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktaydı. Ancak, bizim her zaman servisçi arkadaşlarımızla beraber bir sloganımız vardır. 'haklı olan her zaman güçlüdür' biz haklıydık haklı olduğumuz için de biz güçlüyüz. Servisçi arkadaşlarımızın birlik ve beraberliği içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Büyükşehir Belediye meclisimizin almış olduğu S plakada 103 bin TL ile satılması kararı haklı bir karardır. Hem piyasadaki servisçi esnaflarımızın hakkı korunmuş oldu, hem de korsanla etkin bir mücadele edebilmek için korsan araçların bahanelerini iptal etmek ve onlarla mücadele edip korsanları bağlama konusunda elimizin güçlenmesi için, S plaka tahsisi mecburi olmuştur.

"Bu işi gerçek yapanlara tahsis edilmesi konusunda S plakaları üç yıl satamaz maddesi konuldu"

Özelikle bu işi gerçek yapanlara tahsis edilmesi konusunda S plakalarına 3 yıl satılamaz maddesi konulduğunu belirten İnce, "S plakası 103 bin TL peşin para yatırıldıktan sonra bu işi yapanlara verilecek. Kuyumcudur, galericidir bu işi yapmayan şahıslara verilmemesi için özellikle ilgili odaların oda kayıt belge zorunluluğu ve araç alma zorunluluğu bulunmaktadır. Bununla ilgili bizim takibimiz devam edecektir. Ben umuyorum ki bundan sonra korsan araçların S plaka bulamıyoruz bahanesini, belediyemizin S plaka tahsisi ile sonuçlandırmış olduk ve korsan araçlar bu saatten sonra bizden gerekli cevabı alacaktır. Korsanla mücadele ile gerek Emniyet Müdürlüğümüz gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerek jandarmamızla beraber korsan araçlarla mücadelemizde sonuna kadar devam edeceğiz. Doksan günün içerisinde bu plakaların satılmadığı takdirde plaka konusu gündemden düşecektir. Doksan birinci günden sonra bizim bir korsan araca bile müsaade vermemiz mümkün değildir. Ben burada tüm korsan araç sahiplerini basın aracılığıyla uyarıyorum." dedi.

"Milli ekonomiye katkı sağlamak deniliyorsa bu araçlar 12 yaşında çöpe atılmamalı"

Araçların trafikten men edilme yaşı olan 12 artı 2 yaş sınırının önümüzdeki yılın 7'inci ayınca son bulacağını hatırlatan İnce, "Bizim esnaf odaları olarak servisçi odaları olarak Ankara'daki yoğun diplomasi mücadelemiz devam etmektedir, inşallah umuyorum ki önümüzdeki günlerde ve aylarda servis araç yaşlarıyla ilgili bir müjde vereceğimizi umuyorum. Çünkü yönetmelikte son aşamaya gelindi, bu noktada da bizim mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Milli ekonomiye katkı sağlamak deniliyorsa bu araçlar çöpe atılmamalı servis araçlarını alıyoruz on iki yaşında o aracı çöpe atıyoruz. Buradan tekrardan söylüyorum bizim çöpe atacak paramız yoktur. Çünkü bu aracı biz burada üretmiyoruz, tamamen dışa bağlıyız esnafımızı faiz lobilerine muhtaç ederek bu aşamada paramızı faize vermek doğru değildir. Bu noktada da İçişleri Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile ilgili çalışmalarımızın sonunda geldik." diye belirtti.

"Talebimiz bir araç TÜVTÜRK muayenesinden geçtiği an o araç devam etmeli, o araç çöpe atılmamalı"

Taleplerinin araç yaş sınırının 12'den 19'a çıkartılması olduğunu söyleyen İnce, şöyle devam etti:

"Ama öyle görünüyor ki 15-16 gibi yaş sınırıyla sonuçlanacağını tahmin ediyoruz. Bizim talebimiz bir araç TÜVTÜRK muayenesinden geçtiği an o araç devam etmeli, o araç çöpe atılmamalı. Çünkü bizim tüm muayene istasyonları şu anda dünyada 3'üncü sırada. Araçlar teknik olarak tüm muayeneden geçmektedir. Teknik olarak zaten o araç yeterli değilse ki TÜVTÜRK muayene etmesin çöpe atılsın. Ancak bir aracın on iki yaşında veya on beş yaşında çöpe atılması doğru değildir. Biz bakımsız araçların çalışmalarının engellenmesini istiyoruz ama bir araç bakımlıysa, yorgun değilse o araç TÜVTÜRK muayenesinden ve belediye muayenesinden geçtikten sonra bu araca izin verilmesi için tüm ilgili bakanlıklara ilettik."

İLKHA


Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

Malatya'da yolculara saygısız davranan şehir içi sürücüleri şoförlükten men edilecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.