Malatya'daki hukukçulardan işgal rejimine lanet mazlum Filistin'e destek

Malatya'daki hukukçulardan işgal rejimine lanet mazlum Filistin'e destek

İşgal terör rejiminin yaptığı katliamlara tepki gösteren Türkiye Hukukçular Derneği Malatya Şubesi, Filistinlilerin haklarının uluslararası hukuk ilkeleri çiğnenerek gasp edildiğini belirterek tüm uluslararası örgütleri göreve davet etti.

İşgal terör rejiminin yaptığı katliamlara tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tepkiler devam ediyor. Türkiye Hukukçular Derneği Malatya Şubesi Malatya Adli Sarayı önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Türkiye Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay, işgalci terör rejiminin Filistinli kardeşlerin haklarını uluslararası hukuk ilkelerini çiğneyerek gasp ettiğini ve bu gidişata dur denilmedikçe gasp etmeye devam edileceğine dikkat çekti.

Hukukçular olarak tüm insanlığın vicdanı adına Filistin halkının sesini duymak ve duyurmak için toplandıklarını ifade den Karabay, hakkın ve adaletin savunucusu avukatlar olarak tüm uluslararası örgütleri ve vicdan sahibi Hristiyan ve Yahudileri gereğini yerine getirmeye davet ettiklerini söyledi.

"Şu ana kadar 188 Filistinli şehid oldu bin 230 kişi ise yaralandı"

Karabay, "Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları 1948 yılından beri israil terör devletinin işgali altındadır. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da ramazan ayının başlangıcında, Filistin halkına saldırmaktan geri durmamıştır. Nitekim Ramazan ayının son Cuma'sı olan 7 Mayıs günü Mescid-i Aksa'da namaz kılmak üzere toplanan sivillere orantısız güç kullanarak saldırmıştır. israil terör devleti saldırılarına Gazze'de devam etmiş ve bu saldırılarda 55'i çocuk ve 33'ü kadın olmak üzere 188 sivil Filistinli şehit olmuş bin 230 kişi ise yaralanmıştır." dedi.

"Filistin halkının sesini duymak ve duyurmak için toplandık"

"israil terör devleti Filistinli kardeşlerimizin haklarını uluslararası hukuk ilkelerini çiğneyerek gasp etmektedir ve biz bu gidişata bir dur demedikçe gasp etmeye devam edecektir." diyerek devam eden Karabay, "Hukukçular olarak bu hak gaspına ve hukuksuz saldırılara karşı üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Bu nedenle tam şu anda İstanbul, Kudüs, Cenevre, Londra ve New York başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde bulunan hukukçular olarak tüm insanlığın vicdanı adına Filistin halkının sesini duymak ve duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Bizler hakkın ve adaletin savunucusu avukatlar olarak tüm uluslararası örgütleri ve vicdan sahibi Hristiyan ve Yahudileri aşağıda sıraladığımız çağrılarımızın gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz:

1-israil terör rejimi hukuksuz ve insanlık dışı saldırılarına derhal son vermelidir.

2-Şeyh Cerrah bölgesi başta olmak üzere Kudüs ve Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin mülkiyet haklarına karşı gerçekleştirmiş olduğu haksız ve hukuksuz saldırıları ve işgali sona erdirilmelidir.

3-Gazze'ye uygulanan hukuksuz abluka derhal kaldırılmalıdır.

4-Filistin halkına karşı savaş, soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekte olan israilli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır.

5-Bu suçlar yeryüzünde işlenmiş en ciddi ve ağır suçlardan olup dünya barış ve güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle BM Güvenlik Konseyi israil terör devletine karşı yaptırım uygulamalıdır.

6-israil terör rejiminin 2010 yılında abluka altındaki Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisindeki 10 Türk vatandaşının şehit olmasıyla sonuçlanan saldırısı nedeniyle israilli yetkililer hakkında ülkemizde başlatılmış olan ceza yargılamasına devam edilmelidir.

7-Dünya üzerinde sayısı bir buçuk milyarı aşan tüm Müslüman halkları üzerindeki ölü toprağını atmalı, Filistin meselesi hakkında kayıtsız şartsız tek vücut tek ses olmalıdır.

Bizler Hukukçular Derneği ve vicdan sahibi hukukçular olarak, israil terör devletinin saldırılarını lanetliyor, ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve yargı mercilerine başvuruda bulunarak taleplerimizin yerine getirilmesi için sürecin takipçi olacağımızı taahhüt ediyoruz." dedi.


Malatya'daki hukukçulardan işgal rejimine lanet mazlum Filistin'e destek

Malatya'daki hukukçulardan işgal rejimine lanet mazlum Filistin'e destek

Malatya'daki hukukçulardan işgal rejimine lanet mazlum Filistin'e destek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.