Malatya'daki STK'lardan PKK'nin Gara katliamına tepki

Malatya'daki STK'lardan PKK'nin Gara katliamına tepki

MTTB Malatya İl Başkanlığı ile Memur-Sen Malatya Temsilciliği düzenledikleri basın açıklamasıyla PKK'nin Gara katliamına tepki gösterdi.

PKK'nin Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bir mağarada alıkoyduğu 13 görevliyi katledilmesine tepki gösteren MTTB Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç ile Memur-Sen Malatya Temsilcisi Hüseyin Söylemez, milletin dış ve iç mihrakların piyonlarına geçit vermeyeceğini kaydetti.

PKK'nin yıllar önce kaçırarak bir mağarada tuttuğu, aralarında asker ve polisin de bulunduğu 13 görevli, 10 Şubat 2021 tarihinde, Gara bölgesinde yakın mesafeden ateş edilerek katledildiği açıklanmıştı.

Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan teşhis ve tespit çalışmaları neticesinde, 12 kişinin kimlik tespitleri yapılırken, kalan bir kişinin ise kimlik tespit çalışmaları halen sürüyor.

PKK'nin yaptığı katliama bir tepki de Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç ile Memur-Sen Malatya Temsilcisi Hüseyin Söylemez'den geldi.

Katliama tepkisini basın açıklamasıyla dile getiren MTTB Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, yüzyıllardır bu coğrafyada dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin yaşayan bu milletin, dış ve iç mihrakların en hasmane tutumlarına geçit vermeyeceğini belirtti.

 

Sağdıç açıklamasında şöyle konuştu:

Yıllardır ülkemizin birlik ve dirliğini bozmak, işgale açık hale getirmek; Kürt savunuculuğu sıfatıyla her türlü vandallık ve caniliği yapan PKK terör örgütü bir vahşilik daha yapmış ve 13 vatandaşımızı şehit etmiştir. İnsani hak ve hukukun hiçbir yönüyle bağdaşmayan beyanları, kundaktaki bebekleri dahi öldüren eylemleri ile yıllardır Batının piyonluğunu deruhte ederek ülkemizin istikbaline kasteden bu melun terör örgütünün bu son eylemini öfkeyle, esefle ve şiddetle kınıyoruz.

Sağdıç, "PKK başta olmak üzere, ülkemizin nizam ve terakkisine mâni olan tüm yapılanmalara karşı mücadelemizin süreceğini belirtmek istiyoruz. 'Batılın mağlubiyetini göreceğimiz günler yakındır' diyor, şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." dedi.

Memur-Sen Malatya Temsilcisi Hüseyin Söylemez ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Emperyalizm için maşalık vazifesini yürüten terör örgütü, kanlı ellerini uzatmaya cüret ettiği her yerde ardında bir vahşet bıraktı. Ülkemizde ve bölgemizde refaha, özgürlüğe ve kardeşliğe göz diken eli kanlı terör örgütünün ve onun başka sahalardaki uzantıları ile taşeronluğunu ettikleri tapınağın yegâne amacı bizi ölüme mahkûm etmek istemeleridir.

Söylemez, "Söz insan haklarından, demokrasiden, hak ve hukuktan açıldığında riyakârca mangalda kül bırakmayanların geçmişte olduğu gibi bugünkü vahşet sonrası da dut yemiş bülbül gibi susmaları yahut gerçeği eğip bükmeye çalışmaları bir kez daha maskelerini düşürmüştür. Terör örgütünün bu alçak saldırıları milletimizi asla yıldıramayacaktır. Büyük Memur-Sen ailesi olarak aziz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret, milletimize ve şehitlerimizin kederli ailelerine sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." dedi. 


Malatya'daki STK'lardan PKK'nin Gara katliamına tepki

Malatya'daki STK'lardan PKK'nin Gara katliamına tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.