Malatyalı çiftçiler Monilya hastalığından zarar gördü

Malatyalı çiftçiler Monilya hastalığından zarar gördü

​Malatya Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, masa başında alınan rekolte kararından sonra Monilya hastalığı tespitinin yapıldığını ileri sürerek Malatya'daki 50 bin çiftçiden 2 bin 500'ünün zarar gördüğünü söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, önemli iddialarda bulundu.

Ziraat Odası olarak Malatya genelinde Monilya hastalığının olduğu hususunda İl Tarım Müdürlüğünü bilgilendirdiklerini söyleyen Ayaydın, "Bu konuda gerekli tespitlerin yapılması için çalışma talebinde bulunulması gerektiği ifade edilmesine rağmen masa başında alınan rekolte kararından sonra Monilya hastalığı tespiti de aynı şekilde yapılmıştır.

Söz konusu tespitler yapılmış olsaydı hem gerçek rekolte ortaya çıkacak hem de bu durumdan zarar gören Malatya çiftçisinin zararının tespiti noktasında büyük bir katkı sağlayacaktı. Fakat İl Tarım Müdürlüğü bu konuda gerekli hassasiyeti göstermediğinden Malatya çiftçimiz büyük bir mağduriyet yaşamıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının üç aya yakındır kayısı üreticileri için gönderdiği desteği İl Tarım Müdürlüğünün iki günlük bir çalışma ile taksim ettiğini öne süren Ayaydın, "Buna göre Pütürgedeki yaklaşık 600 kayısı üreticisinden 90'ı, Doğanyol'daki 500 kayısı üreticisinden de 6'sı zarar görmüştür.  Malatya’daki 50 bin çiftçimizin 2 bin 500'ü zarar görmüş.

Bu durumu iyi düşünmek lazım. Bu İl Tarım Müdürü kime hizmet eder? Hem rekolte açısından hem de Monilya hastalığı açısından İl Tarım Müdürlüğü sınıfta kalmıştır. Bunun ceremesini de maalesef Malatya çiftçisi çekmektedir.

Pütürge Ziraat Odası Başkanı olarak söz konusu tespitlerin yapılması ve Cumhurbaşkanımızın Kayısı üreticisi için göndermiş olduğu desteğin adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması için çalışma başlatılması gerektiği aksi taktirde Malatya çiftçisinin bu haksızlığı kabul etmeyeceği aşikardır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.