Malatyalı depremzedeler kendilerini yalnız bırakmayan HÜDA PAR'a teşekkürlerini sundu

Bayramın son gününde Malatya'daki konteyner kentteki depremzedelerle bayramlaşmaya giden HÜDA PAR heyeti, depremzedeler tarafından ilgi ve sevgiyle karşılandı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Şehmus Tanrıkulu ve Hamdullah Tasalı'dan oluşan HÜDA PAR heyeti, bayramın son gününde Malatyalı depremzedeleri ziyaret ederek gönüllerini aldı.


Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve Elâzığ İl Başkanı Yasin Kavaklı'nın da hazır bulunduğu ziyarette, HÜDA PAR heyeti depremzedeler tarafından sevinçle karşılandı. Depremzedelerle bayramlaşan heyet, onların yaşadıkları sorun ve talepleri de not aldırdı.

HÜDA PAR'ın Cumhur ittifakına desteğini olumlu ve yerinde bir karar olarak değerlendiren depremzedeler, daha güçlü bir Türkiye için alınan kararın sevindirici ve önemli olduğuna vurgu yaptı.

Çocuklara özel ilginin gösterildiği ziyarette, HÜDA PAR heyeti, çocukların taleplerini dinleyerek not aldı.

4.png

Depremzedelerin genel olarak hizmetlerden memnun oldukları gözlenen ziyarette; depremzede çocuklar televizyon ve internet isterken büyükler de su şebekesi ve mobil market talebinde bulundu.

HÜDA PAR'ın gösterdiği duruştan memnun kalan depremzedeler, kendilerini yalnız bırakmayan HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini ilettiler.

"Her hafta ihtiyaçlarımız eksiksiz karşılanıyor"

Turgay Uçar

Malatya'da konteyner kentte depremzedelere gelen yardımlarla gönüllü olarak ilgilenip koordine eden ve aynı zamanda kendisi de bir depremzede olan Turgay Uçar, duygularını şöyle anlattı:

"Ben de depreme Adıyaman'da yakalandım ve göçük altında kaldım. Şu anda baktığımızda Allah razı olsun her şey çok güzel. Her hafta ve her konteynere birer koli erzak, yiyecek, içecek ve nakit yardımlar devlet tarafından eksiksiz bir şekilde gönderiliyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Biz deprem yaşadık ama bu depremin acısını yaşatmadığı için Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bunu samimi olarak söylüyorum; 99 yılını da gördük, 2020 yılını da gördük. Allah bu süreçte Cumhurbaşkanı'mızın yardımcısı olsun. İnşallah bir daha bu afeti yaşamayız." dedi.

"HÜDA PAR'ın bu sergilediği duruş beni çok mutlu ediyor"

HÜDA PAR'ın Cumhur ittifakına olan desteği ve bölgedeki çalışmaları hakkında da konuşan Uçar, "HÜDA PAR'ın sergilediği bu duruş beni çok mutlu ediyor. İlk günden beri AK Partinin ve devletin yanında olan bir insanım ama inanın HÜDA PAR'ın şu sergilediği duruş… inanın gözlerim gülüyor şu an. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bu süreçte de daima Cumhurbaşkanımızın yanında olurlar. Şunu da eklemek isterim ki, Türk ve Kürt ayrımı yapmak isteyenlere şunu söylemek istiyorum; eğer gerçekten bir Kürt partisi arıyorsanız bu HÜDA PAR'dır." ifadelerini kullandı.

"Bugünlerimize hamdolsun"

2-005.png

Burak Aslan

Depremde neredeyse tamamen enkaza dönüşen ve sağlam raporu alan hiçbir meskenin bulunmadığı Kadir Uşağı köyü hakkında bilgiler veren Burak Aslan, "Köyümüzde şu an yaklaşık 150 kişi var. Burada akrabalarımız olduğu için depremin ilk gününden itibaren buradayız. Deprem sonrası köyümüzde kayaların düşmesi sonucu yollarımız kapalıydı. Yolu açmak için mücadele edip köylülerimize ulaştık. 3'üncü gün itibariyle çadırlar gelmeye başladı. Hava şartları çok kötüydü. 10-15 gün çok sıkıntılı geçti. Bugünlerimize hamdolsun. Bugün koşullarımız daha iyi. Çadırlarımızı kurduk, alanı düzelttik. Bazı eksiklikler var ancak yakında konteynerlerimiz gelecek ve daha sağlıklı bir ortamımız olacak. Bununla ilgili konteynerlerin yerinin açılması için şu anda çadırlardaki eşyaları boşaltıp yavaş yavaş topluyoruz. Gerek resmi olarak gerekse de sivil toplum ve gönüllüler sağ olsunlar, bölgeye iyi yardım yaptılar. Şu an da acil bir ihtiyaç yok. Şu an tek sıkıntımız barınma sorunu. 20 gün önce gelecekti ancak Ramazan ayında insanların taşınma sorunu olacağından dolayı bayram sonrasına ertelendi. Şu anda konteynerlerimiz geleceği için yerlerini hazırlayıp bekliyoruz." dedi.

"HÜDA PAR bizim için çok değerli"

HÜDA PAR'ın bölgedeki çalışmaları ve ziyaretlerini de değerlendiren Aslan, "Allah razı olsun, HÜDA PAR bizim için çok değerli. Yöneticileri çok değerli insanlar, yakinen tanıdığım insanlar var aralarında. Onları aramızda görmekten mutluluk duyduk. Özellikle bayramın son günü olmasına rağmen kalabalık bir şekilde gelip bizleri onore ettiler, sağ olsunlar. Onlara teşekkür ediyoruz. İnşallah daha iyi olur, el ele verip ülkemizi daha güzel günlere taşırız. "şeklinde konuştu.

"HÜDA PAR heyeti, ziyaretleriyle hem çocukların hem de bizlerin gönüllerini kazandılar"

1-005.png

Hülya Sarı

Köy sakinlerinden Hülya Sarı ise, "Depremin 3'üncü günü itibariyle çadırda yaşıyoruz. Allah, devletten, STK'lardan ve yardımcı olan herkesten razı olsun. İğneden ipliğe her türlü ihtiyaç karşılandı. İlgilenenler çok, bizleri ziyarete gelen siyasi parti temsilcileri ve devlet yetkilileri var. Çocuklar ve büyükler için ihtiyaçlar karşılanıyor. Ayrıca hayvancılık yapanlar için yem ihtiyacı da karşılandı. Ciddi bir sıkıntı yok. Çamaşır makinesi sıkıntımız vardı o da geldi ancak şu an su şebekesi tamamlanırsa o sıkıntı da giderilecek inşallah. Buzdolabı, fırın gibi eşyalar genel olarak hepsi aktif çalışıyor. HÜDA PAR heyeti de ziyaretleriyle hem çocukların hem de bizlerin gönlünü kazandı. Parti heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA mikrofonuna konuşan çocuklar ise, bayramda eğlenip şeker topladıklarını dile getirip yetililerden televizyon ve internet hizmeti talebinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.