Malatya'nın Kültür Envanteri çıkarıldı

Malatya'nın Kültür Envanteri çıkarıldı

Malatya'da Ocak 2020 tarihinde 13 ilçede başlatılan "Kültür Envanteri" kapsamında tespiti yapılan 805 eserin fotoğraflama ve kimlik bilgileri çıkarılarak saha çalışması tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Malatya'nın kültürüne katkı sunmak amacıyla ocak ayında başlatmış olduğu "Kültür Envanteri" çalışmalarında sona gelindi.

Malatya tarihinin ve kültürünün ayağa kaldırılması amacıyla, Malatya genelinde bulunan yüzlerce tarihi eserin tespiti yapılarak gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir çalışmaya daha imza atılıyor.

"Çalışmalarımız Malatya genelinde yapıldı"

Malatya'nın Kültür Envanterini hazırlamak için 13 ilçede çalışmalar yaptıklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları ve Proje Şube Müdürü Gökçek Boyraz, 2020 Ocak ayında başlatılan çalışmalarda Malatya genelinde toplam 805 eserin fotoğraflama çalışmalarının akabinde kimlik bilgilerini çıkardıklarını belirtti.

"Saha çalışması tamamlandı"

Boyraz, "İlimiz için çok önemli olan böylesine detaylı ve anlamlı bir projeyi gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yönergeleri doğrultusunda 2020 Ocak ayında başlatmış olduğumuz çalışmaların saha bölümünü tamamladık." dedi.

"Kültür envanteri çalışması hem araştırmacılara hem de kenti gezip görmek isteyenlere kolaylık sağlayacak"

Kültür envanteri çalışmasının; kentin tarihi, sosyo-ekonomik durumu ve geleneksel yaşamı hakkında genel bilgiler içerdiğini aktaran Boyraz, "İlin tamamını kapsayan bir envanter çalışması 2014 yılında Malatya Valiliği tarafından basılmış ve o dönemde hazırlanan envanterde eser sayısı 420 olarak belirlenmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz envanterde bu sayı 805'e çıkmıştır ve bu eserlerin bütününü içeren başka bir envanter bulunmamaktadır. Yapmış olduğumuz bu çalışmanın amacı, tescilli kültür varlıklarının dökümünü çıkararak gerek akademik araştırma yapan gerekse şehri gezmek-görmek ve tanımak isteyen vatandaşlarımıza hizmet sunmaktır. Kültür Envanteri çalışması, Doğal sit alanlarımızın, tabiat parklarımızın ve diğer doğal alanlarımızın da bir dökümünü içererek bununla birlikte şehrimizin tarihi, sosyo-ekonomik durumu ve geleneksel yaşamı hakkında da genel bilgiler verecektir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler